Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festivalimiz Coşkuyla Başladı

ilçemiz Belediyesi tarafından ilçemizin,yöresel değerlerin tanıtıldığı, tüm hemşehrilerin bir araya gelmesine vesile olunarak birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği ve bu yıl 19'uncusu düzenlenen Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali 05 Eylül 2019 Perşembe günü (dün) coşkulu bir kalabalıkla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2019 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2019 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Festivalimiz Coşkuyla Başladı

Nilay YILMAZ

    ilçemizde bayram coşkusu yaratan,gündüz ve akşam çeşitli etkinliklerle başlayan 19'uncu Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'nin ilk günü ve gecesi  coşkulu geçti.
    Bu yıl  19'uncusu düzenlenen Havsa Belediyesi Tarım Aletleri ve Hayvancılık Fes-tivali, dün Saat 17.00'da Kortej yürüyüşü ile başladı. 
    Atatürk ilköğretim Okulu önünde toplanan kortej yürüyüşü coşkulu kalabalığın  katılımıyla gerçekleşti. Gencer Savaş Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü Atatürk Anıtına Festival Çelenginin  sunumuyla devam etti.
    Buradaki törene, ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal,ilçemiz Belediye Başkanı Av. Ay-dın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Ömer Çıngı,ilçemiz Emniyet Müdürü Vekili Sercan Altınorak,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,il Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş,Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk,EDSiAD Başkanı ismet Açıkgöz, il Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, ilçemiz Oda ve Kooperatif Başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
    Saat 17.30'da Hükümet Konağı önünde “Üretici Kadınlar El Emeği Standı” açılışının ardından Saat: 17.45 Havsa Kadın Kooperatifi açılışı gerçekleştirildi.
    05 Eylül 2019 Perşembe günü (dün) Saat:18.00'da Havsa Belediye Yazlık Düğün Salonu'nda Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali açılışı yapıldı.
    Açılışta konuşma yapan ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan konuşmasında, “Sayın Kaymakamım,Sayın Milletvekilim,Sayın Garnizon Komutanım,Sayın Emniyet Müdür Vekilim,Sayın Edirne Belediye Başkanım,Sayın Keşan Belediye Başkanım,Sayın Trakya Üniversitesi Rektörüm,Sayın Ticaret Borsası Başkanım, Sayın il Genel Meclis Başkanım,Çevre il ve ilçelerden gelen değerli Belediye Başkanlarım,önceki dönemde ilçemize hizmet etmiş Belediye Başkanlarım,Sayın Belediye Meclis ve il Genel Meclis Üyelerim,Sayın Oda ve Kooperatif Başkanlarım,Siyasi Partilerimizin değerli temsilcileri,Sayın Mahalle ve Köy Muhtarlarımız,Değerli Basın Mensupları,sizlere hizmet etmekten her zaman gurur ve mutluluk duyduğum sevgili Havsalı hemşerilerim. 
    19.Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivalimizin açılış törenine hoş geldiniz. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.
    Siz değerli katılımcılar ile birlikte Havsa Tarım aletleri ve Hayvancılık Festivalinin 19. kez açılışını yapmanın onurunu ve heyecanını yaşatan, bu heyecanı yeni kuşaklara taşıyan, festivalimizin bu günlere gelmesinde akıllarıyla, yürekleriyle güç veren, katkı sağlayan ve ebediyete intikal eden belediye başkanlarımızı, belediye çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Aramızda olan başkanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. 
    Sevgili hemşerilerim,  Değerli misafirler, geldiğimiz bu günde, artık ülkelerden çok şehirler ve ilçeler rekabet etmektedir. Her bir il ve ilçe kendi rekabet unsurlarını öne çıkarmak adına gayret göstermektedir. Bizler de ilçemizi güçlü olduğu konularda daha da güçlendirmek ve daha rekabetçi bir konuma taşımak zorundayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı üzere çocuklarımıza sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kimliği olan iller ve ilçeler bırakmalıyız.
    Bölgemiz de bildiğiniz üzere tarım ve hayvancılık bölgesidir.Göreve geldiğimiz yaklaşık 5 aylık süre içerisinde, ilçemizde tarım ve hayvancılık alanında rekabet gücümüzü arttıracak iki önemli gelişme yaşadık; Tarım alanında ilçemiz, Edirne'de ipsala ve Edirne Merkez'in ardından Lisanslı Depoculuk faaliyetinin başladığı 3. ilçe oldu. Bu sayede ilçemiz çiftçisi ürettiği ürünü, Hükümetin belirlediği tavan fiyatı muhafaza ederek ve ürün kalitesine göre bunun üzeri çıkarak satma olanağı buldu. Bir sene boyunca yoğun emek harcadığı, deyim yerinde ise gözünün içine baktığı mahsülünden beklediği verimi almanın sevincini fiyat düşüşleri ile kaybetmedi. Lisanslı depoculuk, fiyat istikrarı açısından çiftçimiz için önemli bir destek sağladı.
    Hayvancılık alanında ise, bildiğiniz gibi ilçemiz hayvan hareketi açısından bölgemizin en büyük hayvan pazarına sahip ilçesidir. Valimiz Sayın Ekrem Canalp ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, kendisinin teklifi ve Edirne il Genel Meclisimizin desteği ile E-dirne il Özel idaresi ve Belediyemiz arasında Havsa Hayvan Pazarımız'ın Modernizasyonu için protokol imzalanmıştır.Bu protokol kapsamında Hayvan Pazarımız'ın padok alanının yenilenmesi ve üzerinin kapatılması ile bir taraftan pazara gelen hayvanların daha sağlıklı bir ortamda el değiştirmesi sağlanacak, diğer taraftan pazarın büyümesi, üreticimizin hayvanını hakettiği fiyattan satabilmesine imkan verecektir. Bu kapsamda, Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve Edirne il Genel Meclis Başkanımız Sn Mehmet Geçmiş ve il Genel Meclis üyelerimize hayvancılığımıza olan desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.
    ilçemiz Festivali, bu gibi projelerin hayata geçmesi ile daha bir anlam kazanmakta, bizlere ilçemiz tarım ve hayvancılığına destek olma imkanı sağlamaktadır. Tarım ve Hayvancılık konulu festivalimizin temel ögesi olan çiftçilerimizin ve çifçilik kaynaklı ilçe ekonomimizin canlanması; festivalimize olan ilgi, katılım ve desteği de her geçen yıl arttıracaktır. Bizler ilçemizin tarihi ve kültürel mirası, coğrafi konumu ve yetişmiş insan kaynağımızın zenginliği doğrultusunda, tarım ve hayvancılığımızın gelişmesi için çok açık bir ilçe olan Havsamız'a hizmet için çalışmaya devam etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimiz Festivallerimiz ile de bu gelişime umuyorum ki hep birlikte şahit olacağız.

    Sözlerimi tamamlarken, bu yıl 19. sunu gerçekleştirdiğimiz Festivalimiz'e emekleriyle, fikirleriyle, çalışma ve katkılarıyla bize her zaman destek veren, bizlerin yanında olan tüm vatandaşlarımıza, belediye personelimize, festivalin hazırlanmasında büyük emek harcayan meclis üyelerimize, festivalin güvenliğini sağlayacak güvenlik güçlerimize, çalışmalarımızda her zaman destek olan ilçe Kaymakamımız Sayın Neslihan Kısa'ya, bizlere öncülük eden ve Ankara'da sesimiz olan vekilimiz Sayın Dr. Fatma Aksal'a, her ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olan Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu ve değerli Keşan Belediyesi çalışanlarına, Festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan belediye başkanlarımıza ve kurumkuruluşlarımızın başkan ve amirlerine, festivalimizi gerçekleştirmemizde destek olan iş insanlarımız ile destek olan kurumlarımıza, değerli basınımıza ve tüm konuklarımıza Havsa Belediye Başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Sevgi ve saygılarımla.”dedi.
    ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa yaptığı konuşmasında;“Sayın Milletvekilim,Sayın Edirne Belediye Başkanım, Sayın Rektörüm, Sayın il Genel Meclisi Başkanım, Sayın Belediye Başkanım ve protokolün diğer değerli üyeleri ve sevgili Havsalılar,
    Bugün burada 19.su düzenlenmekte olan Tarım Aletleri, Hayvancılık ve Emtia Festivalimizin açılış programını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Havsa Belediyemiz tarafından düzenlenen ve artık gelenekselleşen bu festival programlarının, aramızdaki birlik beraberlik ruhunun yaşatılabilmesi, insanlarımızın bir araya gelerek keyifli vakit geçirebilmelerinin sağlaması ve yoğun, stresli ve yorucu hayat temposu içerisinde birazda olsa soluklanabilme imkanı sunması dolayısıyla oldukça önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum.
    Festival programımız kapsamında 4 gün boyunca çeşitli yarışmalar düzenlenecek, değerli sanatçılarımız konserler verecek, bilgilendirme konferansları gerçekleştirilecek ve böylece ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza yada katılımcı olarak ilçe dışından gelen olan misafirlerimize dahil olabilecekleri farklı alternatifler sunulacaktır.
    Bu vesile ile festival programının hazırlanmasında emeği geçen başta Havsa Belediye Başkanımız Sayın Aydın Balkan olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Programımıza katılarak bizlere yalnız bırakmayan başta Sayın Milletvekilimiz Fatma Aksal olmak üzere tüm katılımcılarımıza hoş geldiniz diyorum.19. Tarım Aletleri, Hayvancılık ve Emtia Festivalimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.
    AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal yaptığı konuşmasında; “Sayın Kaymakamım,Sayın Rektörüm, Sayın il Genel Meclisi Başkanım, Sayın Belediye Başkanlarım ve çok kıymetli Havsalılar hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum.Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz 19'uncusu düzenlenen Havsa Belediyesi Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivalinin hayırlı olmasını diliyorum.Bir hasad döneminin sonuna yaklaşıyoruz. Buğday ve ayçiçeği hasadımız iyi geçti çeltiktede önemli bir verim bekliyoruz.Gıdayı kontrol eden dünyayı kontrol eder sözü çok doğru.Bu anlamda bölgemiz çok önemli.Devlet olarak Edirnemize ve bölgemize çok yatırım yaptık yapmayada devem edeceğiz.Havsa sadece tarım demek değil.Stratejik olarakta önemli bir noktada.inşallah Havsamızı hep birlikte sizlerle daha iyi yerlere taşıyacağız.Tekrar 19'uncuHavsa Belediyesi Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivalinin hayırlı olmasını diliyorum.Hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum.”dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından Saat:18.30'da Havsa Belediyesi Halk Oyunları Topluluklarının gösterileri ile devam eden 1.gün programı Havsa Belediye Yazlık Düğün Salonu'nda Gencer Savaş Bandosu tarafından gerçekleştirilen mini konser ve ikram  ile devam etti.
    Festivalin ilk akşamında festival alanında Gencer Savaş Bandosu ve Beyza Dur-maz Havsalılarla buluştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.