Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Havsa 96. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

CHP Havsa ilçe Örgütü 96. kuruluş yıl dönümünü 09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 10.30'da Atatürk anıtına çelenk koyarak kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2019 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
CHP Havsa 96. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Sertkan YILMAZ

    Törene, CHP Havsa ilçe Başkanı Ercan Kez, CHP yönetim kurulu ve partililer katıldı.  Ata'nın huzuruna gelen Cumhuriyet Halk Parti'liler, saygı duruşuna müteakip istiklal Marşı'mızın okunmasının ardından, Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. CHP Havsa ilçe Başkanı Ercan Kez,  günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “ Değerli Havsalılar, Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,
    Umudun adı ülkemizi kurtaran ve kuran cumhuriyet halk partimiz 96 yaşında, gururluyuz. Büyük devlet adamı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları cumhuriyetten önce 9 eylül 1923'te cumhuriyet halk partisini kurmuştur. Partimize gönül veren her bir birey bu onuru ve  haklı gururu yaşıyor ve yaşayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi 96. Kuruluş yıl dönümünde yine halkımızın umut kaynağıdır. Büyük önder Atatürk'ün ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan Türkiye'nin en köklü partisi CHP çağdaşlığın öncüsü laik cumhuriyetin güvencesi olmuştur.
    Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlığı bile Türkiye Cumhuriyetinin varlığını sürdürmesinde büyük bir güvence oluşturmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece bu güvence sürecektir. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran demokratik, laik, sosyal hukuk devletini inşa eden adaleti sağlayan partidir. Ulu önderimiz ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün 'benim 2 büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir' sözleri 96 yıldır ülkemiz için hizmet etme aşkımızın da kaynağıdır. Dünyadaki ve coğrafyamızdaki savaşlar kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinin haklılığını ortaya koymaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil bu mirası yaratanların bu mirasa sahip çıkıp yarına taşıyanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir. Bugün şartlar ne kadar ağır olursa olsun amacımız her türlü ayrımcılığı ret edip insana öncülük veren daha demokratik ve katılımcı bir toplum yapısına kavuşmuş temel insan hak ve özgürlüklerinde en ileri ülkeler düzeyine erişmiş çağdaş bir Türkiye'dir.
    Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96. Kuruluş yıl dönümünde başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anıyoruz. Gericiliğin, tükenmişliğin ve karanlığın içinden bir ok gibi fırlayıp bağımsızlığın ve özgürlüğün ışığı olan Cumhuriyet Halk partisi iyi ki doğdun iyi ki var-sın doğum günün kutlu olsun.. sizlere teşekkür ediyorum ve parka çaya davet ediyorum.”dedi. Devam eden program Milli egemenlik parkında ikram ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.