Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi Açıldı

ilçemizde faaliyet gösteren tek kadın kooperatifi S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi 08 Kasım 2019 Cuma günü Saat:12.00'da düzenlenen törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi Açıldı

Nilay YILMAZ

     Yaklaşık 1,5 yıl önce hayal kurarak çıktıkları yolda  kooperatif çatısı altında güçlerini birleştiren kadınlarımızın kurduğu kooperatif  geçtiğimiz Cuma günü Vali Ekrem Canalp tarafından açıldı.
    Açılış törenine, Edirne Valisi Ekrem Canalp'ın yanısıra eşi Dr. Ayten Canalp, ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,  Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan , ev hanımları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Edirne Valisi Ekrem Canalp, Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kadınların üretime katılmasının önemli olduğunu ifade ederek,  "Bize isteklerini, hayallerini anlattılar. 45 gün içerisinde biz de burayı faaliyete geçirdik. Önümüzdeki dönemde bu kooperatifin üye sayısı inşallah artacak. Havsa'nın kadınları Edirne'deki kadınlar gibi üye sayısını artırarak kendi üretmiş oldukları ürünleri sunacaklar. Kadınlar hem kendi ailelerine hem de ulusal ekonomiye katkı sağlayacak. Keşan, Enez, Uzunköprü ilçelerinde de benzer çalışmaları yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde sınır kapılarımıza yakın yerlerde pazarlama ünitelerini kuracağız. Kadınlarımızın ürettikleriyle de ekonomiye katkı sağlayacağız" dedi. 
    Konuşmaların ardından Vali Canalp ve beraberindekiler kooperatifin üretim tesisini gezdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.