Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

iyi Parti'den Kadına Şiddete Hayır

iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş, “25 Kasım, kadına yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Unutmayalım ki kadın annedir, kız kardeştir, eştir ve can parçası kız evlattır. Kadına sahip çıkmak onurlu, şerefli ve insan olan herkesin görevidir. iyi Parti olarak kadına şiddete hayır diyoruz.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
iyi Parti'den Kadına Şiddete Hayır

Sertkan YILMAZ

    iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş 25 Kasım, kadına yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla gazetemize açıklamada bulundu.
    Aktaş yaptığı açıklamasında; “Türk kadını hem tarihimiz boyunca hem de özellikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin en zor günleri olan kurtuluş ve kuruluş yıllarında; Türk milletinin ayağa kalkması için benzersiz bir mücadele vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez' sözleri, Türk kadınının gösterdiği özverinin dünya çapında örnek teşkil ettiğini işaret etmektedir. Ancak ülkemizde 2019 yılı içerisinde şu ana kadar 400 civarında kadın katledildi. 25 Kasım'da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kadının değerine ilişkin farkındalığı artırmak ve kadına yönelik şiddet ve istismarın önüne geçmek için örgütlenmek bizlerin görevidir. Bu noktada bizlere düşen görev, ilk olarak kadın-erkek eşitliği konusunda hukuki düzenlemelerin sağlamlaştırılması ve en etkili biçimde uygulanmasına kadar tüm alanlarda hızla iyileştirmelere gidilmesinin sağlanması için ne yapabileceğimizi tespit etmek ve vakit kaybetmeden bu dönüşümün bir parçası olmaktır.
    Unutmayalım ki kadın annedir, kız kardeştir, eştir ve can parçası kız evlattır. Kadına sahip çıkmak onurlu, şerefli ve insan olan herkesin görevidir. Kadına şiddete hayır diyoruz. Bütün kadınlarımıza en derin saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.