Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dörtyol Kavşağındaki Sinyalizasyon Cihazları Yenilendi

Havsa Belediyesi, ilçemiz dörtyol kavşağı üzerinde bulunan yaklaşık 25 yıllık olan trafik sinyalizasyon cihazlarını yeniledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2019 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Dörtyol Kavşağındaki Sinyalizasyon Cihazları Yenilendi

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü  tarafından trafiğin en yoğun olduğu dörtyol kavşağındaki eski sinyalizasyon trafik ışıkları sökülerek yerine çok ledli ışıklar takıldı. 
    Yenilenen modern trafik ışıkları ile birlikte hem elektrik tasarrufu sağlanacak hem de ışıklar uzun süreli dayanıklılık sağlayacak.
    ilçemizde trafik yoğunluğu olarak önemli noktalardan olan dörtyol kavşağındaki trafik ışıklarının yaklaşık 25 yıllık olduğunu artık eskidiğini ve sürekli arıza verdiğini bu sebeple yenilediklerini belirten ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan,gazetemize yaptığı açıklamada; “Dörtyol kavşağında eskimiş sinyalizasyon sistemlerini, dayanıklılığı ve görünebilirliği daha fazla olan çok ledli sinyalizasyon sistemleri ile yeniledik. Geçtiğimiz ay  Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi girişinde trafik açısından tehlike arz eden kavşağa ait ışıklandırma sistemi Belediyemizce devralınmış ve Belediyemiz tarafından ışıklandırılması işlemi yapılıyor. Şehir içi araç trafiği ile yayaların geçişini rahatlatmak ve kazaların önüne geçmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. 
    Bu kapsamda ilçenin ana arterlerinden olan dörtyol kavşağında eskimiş sinyalizasyon sistemlerini, dayanıklılığı ve görünebilirliği daha fazla olan çok ledli sinyalizasyon sistemleri ile yeniledik. 3 Aralık 2019 Salı akşamı itibarı ile dörtyol mevkiimizdeki ışıklandırma çalışmaları tamamlanmış olup, saat 18.30 da trafik ışıklarımız aktif hale gelmiştir.
    Buna göre; Uzunköprü tarafından gelen araçlar için 20 saniye, Osmanlı tarafın-dan gelen araçlar için 20 saniye Edirne tarafından gelen araçlar için 17 saniye, Babaeski tarafından gelen araçlar için 17 saniye yeşil ışık verilecek olup, her bir yönden gelen yayalar için 10 saniye geçiş hakkı verilecektir.
    ihtiyaç ve yoğunluğa göre ışıklandırma sürelerinde değişikliğe gidilebilecektir.
    Geri sayım yasaklandığı için ışıklandırmalarımızda saniye sayacı kullanılamamıştır.
    Trafik ışıklarımız UPS li (Kesintisiz Güç Kaynağı Sistemi) olup, elektrik kesintilerinden etkilenmemektedir. Denizbank önündeki yaya geçiş ışığı hatalı çıktığından değiştirilecek ve bu süre zarfında çalışmayacaktır.
    Led direkli aydınlatmalı trafik ışıklarının maliyeti oldukça yüksek olduğundan, Belediyemizce şuan için tercih edilmemiştir.
    Dörtyol mevkiinde çalışma bitmiş olup, ilçemiz D100 karayolunda bulunan ışıklandırmaların değiştirilmesi çalışmamız devam etmektedir.
    Desteklerinden dolayı Karayolları 1. Bölge Müdürümüz Sayın Turgay Çolak ve emeği geçen personelimize teşekkürlerimizi sunarız. ilçemize hayırlı olsun.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.