Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzel,“Buğdayda ilk Çıkışlarımız Güzel”

Buğdayda ilk çıkışların güzel olması çiftçinin yüzünü güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Uzel,“Buğdayda ilk Çıkışlarımız Güzel”

Nilay YILMAZ

    Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel, “Bölgemizde buğday ekimi bitti. Geçiğimiz haftalarda yağan yağmur sayesinde ilk çıkışlarımız güzel. Ancak hala yağışa ihtiyacımız var. Bu yıl iklim ılıman gidiyor ve yağışlar mevsim normallerinin altında.
    Bölgemizde buğdayın çıkmasıyla ilgili bir sıkıntımız yok.Son yağan yağmurla da çıkmayan tohumlara yağmur suyu erişti.Ocak ayının sonuna doğru gübreleme işlemimiz başlıyor.
    Tarımsal üretimde kalite ile verimliliği artırmak ve sertifikalı tohum kullanımını teşvik etmek amacıyla 2020 üretim yılına ait yurt içi sertifikalı tohum kullanım desteği başvuru dosyalarının kabulüne 03 Aralık 2019 ( Salı) gününden itibaren başlandı. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için dosyalarını hazırlamaları ve son başvuru tarihine dikkat etmeleri gerekmektedir.
    Mevsimsel değişikliklere bağlı olarak son yıllarda tarımsal alanda tarım sigortasının önemi oldukça arttı. Olası bir doğal afete karşı üreticilerimiz ürünlerini güvence altına almaları kendi menfaatlerine olacaktır. Tarım, üstü açık bir fabrikadır ve bir takım risklerin etkisi altındadır. 
    Bu riskler doğal, ekonomik ve sosyal boyutlu olup bir işletmede mal ve can güvenliğini tehdit edici, hatta yok edici özellikler göstermektedir. Bu nedenle üreticilerimize devlet destekli sigorta imkanları sunulmaktadır. Çiftçilerimizin bu desteklerden faydalanarak, ürünlerini sigorta ettirmesi sürdürülebilir tarım ve çiftçilerimizin zararlarının en aza indirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.
    Bu bilincin toplumumuzda oluşması ve yaygınlaşması amacıyla oda olarak çiftçilerimizi bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceğiz.
    ilçemiz 11 köyünde halen devam etmekte olan arazi toplulaştırması ile ilgili olarak mevcut planların askısından sonra çiftçilerimizde oluşan şikayetlerin ilgili kişilere iletilmesi amacı ile odamız toplantı salonunda kaymakamımız Neslihan Kısa başkanlığında ilgili köylerin muhtarları ve DSi yetkilileri arasında yapılan toplantıda konu ile ilgili sıkıntılar aktarılmıştır.
    Bu süreçte oluşacak sıkıntıların en aza indirilmesi için çiftçilerimiz DSi ilgili birimi-ne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon dileriz."dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.