Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş’dan ‘10 Aralık insan Hakları Günü’ Mesajı

iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş, 10 Aralık insan Hakları Günü münasebetiyle gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Aktaş’dan ‘10 Aralık insan Hakları Günü’ Mesajı

Sertkan YILMAZ

    Dünya insan Hakları Günü'nde tüm insanlık için sevgi ve huzur dolu bir dünya dileyen  Başkan Hasan Aktaş, “insan Hakları Derneği ve Türkiye insan Hakları Vakfı'nın hazırladığı rapora göre 2019'un ilk 11 ayında kadın ve iş cinayetleri ön plana çıkmaktadır. Yaşanan olaylarda 2 binden fazla kadınımız hayatını kaybetmiştir. Düşünce ve ifade özgürlüğü ile yapılan gösteriler 1274 defa çeşitli gerekçelerle engellenmiş ve müdahale edilmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında kabul edilen ve Türkiye'nin de imza attığı insan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne göre dünyaya gözlerini açmış her bireyin yaşam ve ifade özgürlüğü kabul edilmiştir. insan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin üçüncü maddesine göre; 'Yaşamak, özgürlük ve kişi güvenliği herkesin hakkıdır' Hal böyle iken dünyada kişi güvenliği, özgürlükler ve en değerli yaşam hakkımız birileri tarafından alınmakta ve insanların özgürlüğü giderek kısıtlanmaktadır. insanların herhangi bir dil, din, ırk, cinsiyet gözetmeksizin herkesin eşit olduğu ve kendi özel yaşam hakları olduğu unutulmamalıdır. 
    Bu vesileyle BM Genel Kurulu'nda 1948 yılında kabul edilen ve Türkiye'nin de imza attığı insan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 71. Yılında tüm insanlık adına sevgi ve mutluluk dolu bir dünya diliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.