Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Pazarında Korona Virüs Tedbirleri

ilçemizde sebze - meyve pazarında da Corona virüs salgınına karşılık alınan tedbirler arttırılarak Belediye tarafından Pazar esnafına eldiven ve maske dağıtıldı ve çeşitli noktalara dezenfekte ilaçları konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2020 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2020 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Pazarında Korona Virüs Tedbirleri

Sertkan YILMAZ

    ilçemizde Cumartesi günleri kurulan sebze meyve pazarında corana virüs tedbirleri kapsamında ilçemiz Belediyesi tarafından Pazar esnafına eldiven ve maske dağıtıldı ve çeşitli noktalara dezenfekte kutu ve ilaçları konuldu.
    Tüm dünyada salgın olarak bulunan Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle, ilçemiz belediyesi tarafından her cumartesi günü kurulan Havsa Canlı Hayvan Pazarının, belediyenin almış olduğu karar doğrultusunda 21 Mart 2020 Cumartesi günü itibari ile kapatılmasının ardından ilçemizde Cumartesi günleri kurulan sebze meyve pazarında tedbirler artırıldı.
    ilçemizde her cumartesi günü kurulan ilçemiz ve köylerden gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ilçe pazarında tüm dünyada salgın olarak bulunan Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle tedbirler artırıldı.ilçemiz  Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından ilçede pazarında tüm esnaflar dolaşılarak hijyen konusunda ve fahiş fiyat uygulaması konusunda denetlenirken, ilçe  pazarında çeşitli noktalara dezenfekte kutu ve ilaçları konuldu. ilçeye dışardan gelen ve sergi açan pazarcı esnafların tamamına eldiven dağıtan ekipler,  gün boyunca da esnaf denetimlerini sürdürdüler. 
    Havsa Belediyesi Zabıta Amiri Serkan Cibik, ''Bugün Korana virüs sebebiyle belediye başkanımız Aydın Balkan'ın talimatları ile ilçe pazarımızda el  dezenfekte noktası oluşturduk. ilçemizde kurulan sebze meyve pazarımızda, pazar yeri girişinde tüm hemşehrilerimizin ellerinin dezenfektan ile dezenfekte edilmesine imkan sağlamış olduk. Tezgah açacak olan Pazar esnafımıza plastik cerrahi eldiven ve maske dağıtılarak, meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesine yönelik tedbir aldık. Bu noktalarda gayemiz pazarcı esnafımızın ve halkımızın hijyenini sağlamak ve halk sağlığına önem vermektir. Dezenfekte ürünlerimiz bittiği zaman zabıta arkadaşlarımız takviye edip devamlılığı sağlıyorlar. Ayrıca sebze meyve pazarımızın kurulmasından önceki Cuma günü sabahı ve cumartesi günü pazardan sonra sıvı dezenfektan ile yıkanarak temizliğini sağladık. Maksadımız toplum sağlığına önem vermek ve bu virüsün yayılmasını önlemek.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.