Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Doludan Zarar Gören Çiftçilerimizin Zararları Karşılansın”

CHP Edirne Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu doludan zarar gören bölgeleri gezerek hasarın hangi boyutlarda olduğunu yerinde tespit ederek geçmiş olsun dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2020 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2020 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Doludan Zarar Gören Çiftçilerimizin Zararları Karşılansın”

Sertkan YILMAZ

    Bölgemizde son günlerde yaşanan dolu olayları nedeniyle özellikle buğday tarlalarında büyük oranda hasar meydana geldi.
    CHP Edirne Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu doludan zarar gören bölgeleri gezerek hasarın hangi boyutlarda olduğunu yerinde tespit etti. Gaytancıoğlu'na CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ve CHP Havsa il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla Arpaç, Küküler, Keramettin Köylerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
    CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Son günlerde yaşanan dolu felaketi nedeniyle bölgemizde birçok alanda, özellikle buğday tarlalarında büyük oranda hasar meydana gelmiştir.
    Hasar olan bölgelerde yaptığım ziyaretlerde çiftçimizin bir yıllık emeğinin telef olduğunu üzülerek gördüm. Üretici bu sene tarlasında biçeceği buğdayla evini geçindirecek, çocuğunu okutacak ve bir sonraki yıl için yine bu yılki kazandığıyla tarlasını ekecekti.
    Zaten kurak giden bir kış sezonunun ardından düşük verim ile birlikte birde bu dolu felaketi ve düşük ürün fiyatları çiftçimizin iyice belini bükmekte. Çiftçimiz emeğinin karşılığını alamadığı için hergeçen gün daha da üretimden soğumakta.
    Oysaki daha geçen 2019 sezonunda 10 milyon ton buğday ithal ederek başka ülkelerin çiftçilerini zengin etmiştik.    
    AKP hükümetine sesleniyorum. Çiftçimizin desteklerini artık gününde verin ve arttırın. Acil olarak çiftçimizin borçlarını sıfırlayın.” dedi.
    Gaytancıoğlu bu konuyu TBMM'de yaptığı konuşmada da dile getirerek doludan zarar gören çiftçiler için yetkilileri göreve çağırdı.
    Doç. Dr. Gaytancıoğlu konuşmasında “geçtiğimiz hafta Lalapaşa'nın Vaysal, Hacıdanişment, Demirköy ve Hanlıyenice köylerine, bu hafta da Havsa ilçemizin Arpaç köyüne, Süloğlu ilçemizin Küküler ve Keramettin köylerine şiddetli dolu yağışı olmuştur. Şiddetli dolu, ekili arazilerimize ciddi maddi hasar vermiştir. Tarlaların büyük bir bölümünün doluya karşı sigortalı olmadığını biliyorum” dedi.
    Tüm çiftçilerimize ve yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ileten CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, çiftçilerimiz ciddi anlamda borçlu oldukları için sigortaya ayıracak para bulamadıklarını ve bu nedenle tarlaların büyük bir bölümü sigortalı olmadığına dikkat çekti. 
    Doç. Dr. Gaytancıoğlu sözlerinin sonunda üreticilerin maddi kayıplarının giderilmesi için Meclisi göreve çağırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.