Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eslidaş Lisanslı Depoculuk Tesisleri Buğday Alımına Başladı

24 Haziran 2019 tarihinde yapımı tamamlanan ve hizmete açılan ESLiDAŞ Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San.ve Tic.A.Ş Tesislerinde buğday alımı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Eslidaş Lisanslı Depoculuk Tesisleri Buğday Alımına Başladı

Nilay YILMAZ

    Geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapımı tamamlanarak ilçemizde hizmete giren Eslidaş Lisanslı Depoculuk tesisi ve bu yıl yapımı tamamlanarak hizmete giren Uzünköprü Eslidaş Lisanslı Depoculuk tesislerinde buğday alımına başlandı. 
    27 Haziran 2020 Cumartesi günü iti-barı ile Uzunköprü Eslidaş Lisanlı Depoculuk tesisi, 29 Haziran 2020 Pazartesi günü itibarı ile de ilçemizde faaliyet gösteren Eslidaş Lisanslı Depoculuk tesislerinde buğday alımı işlemleri başladı. Çiftçi Kayıt Sistemi miktarınca ton başına aylık 6 TL olan Üreticiler için Depo Kira Desteği, araç başına 25 TL olan Analiz Ücreti Desteği, ton başına 25 TL ile 750 TL sınırlı olan Nakliye Desteği, Stopaj Vergisi Muafiyeti, KDV Muafiyeti, ELÜS senet tutarının yüzde 75'ine kadar azami 9 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanı gibi devlet desteklerini sağlayacak ESLiDAŞ Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San.ve Tic.A.Ş. ayrıca peşin ve değerinde satış imkanı da sağlayacak.
    Üretici ve tüccara devletin sağladığı desteklerden yararlanması için ürünlerini lisanslı depolarda değerlendirmesinin menfaatlerine olacağını kaydeden ESLiDAŞ Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San.ve Tic.A.Ş firma Müdürü Tolga Öztürk, “Lisanlı depoculuk kısaca ürün bankacılığı olarak bilinen bir sistem olup, depolamaya uygun nitelikte olan, ürünlerin depolanması hususunda ürünün varlığına ve kalitesine güvence verecek bir sistemdir. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bol bereketli bir sezon olmasını dilerim.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.