Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kurum ilçemize Gelerek Projeleri Yerinde inceledi

ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan ilçede yapılan ve yapılması planlanan projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a yerinde göstererek ilçemiz için destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2021 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Bakan Kurum ilçemize Gelerek Projeleri Yerinde inceledi

Nilay YILMAZ

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 10 Mart 2021 Çarşamba günü Edirne ziyaret programı kapsamında ilçemizi ziyaret etti. ilçemiz uzun zamandan sonra ilk defa bir bakanı ağırladı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan ilçede yapılan ve yapılması planlanan projeleri Bakan Kurum'a yerinde göstererek ilçemiz için destek istedi.
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 10 Mart 2021 Çarşamba günü bir dizi ziyaret ve Edirne'de sürdürülen projeleri incelemek üzere Edirne'ye geldi.
    Edirne'de gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Bakan Kurum ilçemizi ziyaret ederek yapılan yatırımları yerinde inceledi.
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ilçemize gerçekleştirdiği ziyaret programında Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti il Başkanı Belgin iba eşlik etti.
    Edirne programı ardından akşamüstü saatlerinde ilçemize gelen Bakan Kurum'u ilçemiz Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, muhtarlar, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.
    Belediye önünde lokma dağıtan üretici kadınlarımızla bir süre sohbet eden Bakan Kurum, vatandaşlara lokma ikram etti.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'dan ilçemizdeki yatırımlara ilişkin bilgi alan Bakan Kurum, daha sonra Millet Bahçesi, Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi'nin yapılacağı alanları inceledi.
    incelemelerin ardından Bakan Kurum, Havsa Belediyesi önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamlayarak burada kısa bir konuşma yaptı. 
    Vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat  Kurum, ilçeyi ihya edecek projelere destek olduklarını Havsa'nın geleceği için yapılacak projeleri istişare etmek üzere ilçeye geldiğini söyledi.
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat  Kurum, ilçemiz belediyesi önünde yaptığı konuşmasında "Havsalı kardeşlerimizin yaşam şartlarını yükseltmek amacıyla birçok projeye destek verdik. Havsa'nın geleceği için atılacak adımları kararlı bir şekilde atmaya gayret gösterdik. Yapılacak, millet bahçesi, sokak sağlıklaştırma projesini, ki bu caddemizi iyileştirecek, ihya edecek adımları atacağız. Buna ilişkin de belediyemize destek olacağız. Canlı hayvan pazarıyla ilgili talepler var, bu sorunu çözecek, tarımı canlı tutacak, esnafa destek verecek adıma ilişkin de projeye destek vereceğiz." dedi.
    ilçemiz bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'u Havsa'mızda ağırlıyoruz. Çalışmalarımızda iyi niyetten öte omuz veren, ağabeylik yapan Sayın Bakanımıza ilçemiz adına şükranlarımızı sunuyorum” diyen ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan yaptığı konuşmasında; “Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Vekilim, Değerli il Başkanım, Sayın Kaymakamım, Değerli Protokol ve çok Kıymetli Hemşehrilerim,
    ilçemiz bugün tarihi günlerden birini yaşıyor. Zira Belediyelerimiz'in projelerinin arkasındaki itici güç, bizlerin ağabeyi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum'u ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 
    Sayın Bakanım öncelikle güzel ilçemiz'e, Havsamız'a hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. 
    Sayın Bakanım, bundan yaklaşık 2 yıl önce dava arkadaşlarımız ve artık her anlamda uyum yakaladığımız MHP’li Cumhur ittifakımız ile hep birlikte zor ve meşakkatli bir yola çıktık. 
    Belediyemiz hem ekonomik olarak çok zor durumdaydı hem de bu ekonomik darboğaza rağmen gerek belediyecilik anlamında gerek halka hizmet anlamında elle tutulur gözle görülür bir yatırımı, bir hizmeti son yıllarda görünmüyordu. 
    Belediyemiz tamamen halktan kopuk, işinden kopuk, alacaklılara görünmemek için işinden uzaklaşan müflis bir tüccar görüntüsündeydi. 
    Bizim bu fotoğrafta tutunacak ve destek bulacak bir noktamız vardı; Cumhurbaşkanımız Başkanlığı'ndaki Hükümetimiz ve bu sağlam temel üzerine inşa edilmiş AK Parti Belediyelerimiz.
    Bizler önce Allah'a, ardından Cumhurbaşkanımız liderliğindeki hükümetimize güvenerek birçok zor projenin ve zor sözlerin altına girdik. 
    Kıymetli Hemşehrilerim, bugün sizlerin karşısına projelerimizin bir kısmı başlamış, bir kısmı devam eden, işlerimiz yolunda,  başımız dik çıkabiliyorsak, öncelikle Cumhurbaşkanımız'ın ardından bugün ilçemiz'de misafir ettiğimiz Bakanımız'ın ve hükümetimizin diğer Bakanlarının katkısı sayesindedir. 
    ilçemizde 30 yıldır beklenen ancak bir türlü başlanamayan Kapalı Pazar Yeri projemiz, yine 60 yıllık ömrünü tamamlayarak yenilediğimiz yeni nesil su deposu sistemimiz, 25 yıl sonra mülkiyet sorununu Sn. Bakanımız'ın devreye girmesi ile çözdüğümüz Çok Amaçlı Kültür Sarayı Projemiz, devam eden Fatih Caddesi Sağlıklaştırma projemiz, Bakanlığımız'ın yürüttüğü Havsa Millet Bahçesi Projemiz, Hayvan Pazarı yenileme projemiz ve diğer tüm çalışmalarımızın arkasında yukarıda belirttiğim Hükümetimiz ve özellikle Belediyelerimiz'den sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Bakanımız Sayın Murat Kurum vardır.
    inşallah aynı azim ve kararlılıkla, Hükümetimiz'in ve Bakanlığımız'ın desteği ile, görevde kaldığımız süre içerisinde tüm projelerimizi bitireceğiz veya bitirme noktasına getireceğiz.
    Sayın Bakanım tekrar Havsa'mıza hoşgeldiniz diyor,bizlere verdiğiniz destekler nedeni ile hemşehrilerimizin izni ile sizlere sözü bırakmadan önce ilçemizi'in Sembolik Anahtarını sizlere teslim etmek istiyorum.” dedi.
    Çevre ve Şehircilik Bakını Murat Kurum ve beraberindeki heyet Keşan'daki programı için ilçemizden ayrıldılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.