Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

iYi Parti'den Danıştay Kararına Tepki

Geçtiğimiz günlerde Danıştay tarafından andımızın okumaması ile ilgili alınan karara tepki gösteren iyi Parti Havsa ilçe Başkanlığı parti binasına andımızı astı. Konu ile ilgili olarak ilçe Başkanı Hasan Aktaş gazetemize açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2021 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
iYi Parti'den Danıştay Kararına Tepki

Sertkan YILMAZ

    Danıştay'ın andımız kararı ile ilgili olarak tartışımalar devam ediyor. iYi Parti, Havsa ilçe Başkanlığı binasına, andımızın yazılı olduğu pankart asıldı.  iYi Parti, Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş gazetemize konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Alınan karara tepki gösteren ilçe Başkanı Hasan Aktaş;
    “Danıştay'ın vermiş olduğu karara göre bundan sonra okullarda Andımız okunmayacak. Buna son derece üzgünüz.  Andımız yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesine sebeptir. Çocuklarımız ilkokuldayken her sabah okulun önünde Andımızı okuyarak bir Türklük bilinci oluşur. Bunu okullardan kaldırmanın, çocuklara söyletmemenin sebebi nedir bunu bir türlü anlamış değiliz. Geriye dönüp baktığımız zaman 2013 yılında buna itiraz edenler, açılım sürecinde Abdullah Öcalan ve Kara Yılanın talebi olduğunu biliyoruz. Bu süreçte Andımızı okullardan kaldırdılar. Geldiğimiz noktada zaten açılım süreci fiyaskoyla sonuçlanmış. Bu konuda karar olmasına rağmen okullarımızdan ebediyen kaldırılması bizi son derece rahatsız ediyor. Bugün TBMM'de gurup toplantısında Genel Başkanımız Meral Akşener, grubu Andımızla açarak, bir ilkokul çocuğunu milletin kürsüsüne çıkararak, Andımızı okuttu. Tüm Milletvekilleri ayakta dinlediler. Sonunda da Milletvekillerine iyi dersler diyerek ayrıldı. inşallah iktidarımız döneminde biz iYi Parti olarak tekrar Andımızı okullarımızda çocuklarımıza söyletmeye çalışacağız. 
    Zorlu bir süreçten geçiyoruz, bunun farkındayız. Ama bu iktidarın gidişi yakındır. ilk seçimlerde Allah'ın izniyle bunları göndereceğiz ve okullarımızda yine çocuklarımıza Andımızı okutmaya başlayacağız. Biz parti olarak da Türkiye genelinde tüm teşkilatlara Andımızı asarak okutulması noktasında gayret sarf ediyoruz. Burada STK'lara da büyük görevler düştüğüne inanıyorum. isminin başında Türk olan tüm STK'lar Andımıza sahip çıkmalı. Bu milli bir görevdir. Hepimizin görevidir. 1933'lü yıllarda yazılmış bir yemindir. Çocuklarımıza bir özgüven kazandırıyordu. Tekrar okullarımızda inşallah iktidarımız döneminde okutulmaya başlanacaktır diye ümit ediyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.