Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Meslek Yüksekokulu ve Havsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu Düzenliyor

Havsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önümüzdeki dönem içerisinde tıbbi ve aromatik bitkiler konulu kurs açmayı planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2022 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2022 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Meslek Yüksekokulu ve Havsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu Düzenliyor

Nilay YILMAZ

    Ücretsiz olan bu kurs Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tan tarafından verilecektir. Kursta bölgemize uygun tıbbi ve aromatik bitkilerin tanıtımı, ekim-dikim işlemleri, gübreleme, sulama, mücadele, hasat ve değerlendirme konuları ele alınacaktır. Kursun sonunda katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaklardır.
    Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan bu kurs Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu ile birlikte yürütülecek olup, Halk Eğitim Merkezinde yapılan teorik derslerden sonra Havsa Meslek Yüksekokulu arazisinde uygulamalar gerçekleştirilecektir. 
    Prof. Dr. Mustafa Tan, eğitim çalışmasının işleyişi ve uygulamalı dersler ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.
     Tan: “Ülkemizde ve dünyada tıbbi-aromatik bitkilerin önemi her geçen gün daha da artıyor. Yüksekokulumuzda da konu ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursunun uygulamalı derslerini Yüksekokulumuz arazisinde yürütmeyi düşünüyoruz. Yüksekokulumuzda yer alan lavanta, yağ gülü ve tıbbi aromatik bitkiler bahçesi ile mevcut seramız bu çalışmalar için uygun bir alt yapı oluşturuyor. 
    Teorik derslerden sonra, uygulamaları iki dönem halinde yapmayı planlıyoruz. Birinci dönem uygulamaları Mart ayının başında planlanmakta olup, lavanta, biberiye, adaçayı, nane, kekik, yağ gülü gibi bitkilerde çelik alma ve köklendirme çalışmalarını konu alacaktır. 
    Mayıs ayı içerisinde yapacağımız ikinci dönem uygulamada ise fidelerin araziye şaşırtılması, tohumdan yetiştirilen bitkilerin (çemen, reyhan, kinoa, kişniş vb.) ekiminin yapılması ve bakım çalışmaları ele alınacaktır. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini hobi olarak öğrenmek isteyenlerin veya alternatif ürün arayışında olan meraklı üreticilerimizin bu kursa katılmalarını tavsiye ederim.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.