Türk - Bulgar Sınırında Yeraltında Kaçak Sigara Fabrikası

Komşu ülke Bulgaristan’da üstü sığır çitliği altında ise kaçak sigara fabrikası ortaya çıkarıldı. Birçok ünlü sigara markasını kaçak olarak üreten fabrikanın ürünleri Bulgaristan dışında Türkiye’ye de getirilip satılıp satılmadığı merak konusu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2025 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2025 18:41

Türk – Bulgar sınırındaki Bulgaristan’ın Haskovo (Hasköy) iline bağlı Svilengrad’ın Momkovo köyünde “sığır çiftliği” görünümlü bir yeraltı kaçak sigara fabrikası ortaya çıkarıldı.

Momkovo köyünde sığır besiciliği yapıyor görüntüsü verilen çiftliğin 4 metre altında ise bir sigara fabrikası kuruldu. Dışarıdan kişilerin fark edemeyeceği bir asansör sistemiyle inilebilen fabrikada çalışacak işçiler için yatakhane, mutfak, tuvalet ve banyo oluşturuldu. İşçilerin mümkün olduğunca yer üstüne çıkmaması için gereken bütün imkanlar yeraltındaki fabrikada sağlandı. Bir polis operasyonuyla ortaya çıkarılan yeraltı sigara fabrikasında çok sayıda kişi gözaltına alınırken polis fabrikadaki makine ve malzemelere el koydu.

Ortaya çıkarılan yeraltı sigara fabrikasıyla ilgili haber ülke basınında geniş yer altı. Bölgede yayın yapan e-svilengrad.com ve sakarnews.info internet haber siteleri yeraltı fabrikasından ayrıntılı fotoğraf ve video görüntü paylaştılar.

ÜNLÜ MARKALAR TAKLİT EDİLDİ

Tütünün makineler yardımıyla sigara haline getirildiği fabrikada sigara paketleri de makineler yardımıyla imal edilip piyasaya sürülecek hale getirildi. Kaçak yeraltı fabrikasında üretilen sigaralar aslında uluslararası piyasada tanınan markalardan oluşuyordu.

TÜRKİYE’YE DE GETİRİLDİ Mİ?

Komşu ülkede yeraltında oluşturulan fabrikada üretilen ve piyasaya ucuz fiyata sürülen sigaralar Bulgaristan iç piyasasının yanı sıra komşu ülkelere de satıldığı tahmin ediliyor. Momkovo’da üretilen bu taklit ve kaçak sigaraların çok yakındaki komşu ülke Türkiye’ye de satılıp satılmadığı merak konusu.

HABER MERKEZİ