
Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun, Edirne’de bulunan turizm ve uygulama otelleri hakkındaki raporu görüşüldü.
Komisyon Başkanı Halil Akdağ tarafından sunulan raporda, Edirne’de önceki yıllarda Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nin günümüzde Öğretmenevi olarak kullanıldığına dikkat çekildi.
Akdağ, otelde 45 odanın bulunduğunu söyleyerek; “Bu odalarımızda 84 yatak bulunmakta ve 124 kişi konaklayabilmektedir. Birinci katta 14 oda mevcut; 3 oda çift yataklı, 5 oda 2 yataklı, 6 oda ise 1 çift 1 tek yataklıdır. İkinci katta 16 oda mevcut; 1 oda çift yataklı, 15 oda 1 çift 1 tek yataklıdır. Üçüncü katta 15 oda mevcut; 14 oda 1 çift 1 tek yataklı, 1 oda çift yataklıdır. Otelde 100 kişiye aynı anda hizmet verecek kapasitede kahvaltı salonu mevcuttur. 17 otomobil türü araç alabilecek kapasitede otopark mevcuttur. İlimizin sosyal, kültürel ve tarihi göz önüne alınarak turizm ve uygulama otelinin bulunması, gençlerimizin eğitimi için çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.
Akdağ’ın sunumunun ardından konuyla ilgili konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Öğretmenevi’nin binasının depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkıldığını hatırlattı. Akdağ da öğretmenlerin yıllardır Öğretmenevi sorununu dile getirdiklerini söyleyerek; “Çözümü de bunda buldular. Hazır oteli hemen Öğretmenevi’ne çevirdiler. Basit bir çözüm yaptılar. Bence iyi olmadı. Öğretmenevi’nin gerçek bir Öğretmenevi olması lazım. Burası bir oteldir” diye konuştu.
UĞUR AKAGÜNDÜZ