Atkoşan: “Başkanla Bizzat Görüşmek İstiyoruz”

Edirne’de kurulan Ulus Pazarı’nın kapatılacağını açıklayan Belediye Başkanı Filiz Gencan’ın açıklamaları sonrası Edirne İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, konunun çözümü noktasında yanındaki kişilerin kendisini yanlış yönlendirmesinden dolayı bizzat Başkan Gencan ile görüşeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2025 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2025 14:53

Edirne’de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarının kapatılması hakkında Edirne İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan bugün yaptığı açıklamada Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan’ın yoğunluğundan dolayı henüz kendisiyle görüşemediklerini söyledi. Başkan Gencan’ı yanındaki bazı kişilerin Pazar hakkında yanlış yönlendirdiğini ve bu sebepten dolayı sadece başkanın kendisiyle görüşmek istediklerini belirten Atkoşan; “Halihazırda mahkeme süreci devam ediyor. Yürütmeyi durdurmayla ilgili herhangi bir yeni bir gelişme yok. Başkanımızla da inşallah en kısa sürede görüşeceğiz. Tarihi Kentler Birliği toplantısı ve Edirne için çok çok daha önemli olan bir su sorunu vardı. Sayın Başkanımız bunlarla ilgileniyor. İnşallah bunların da yavaş yavaş yayına girdiğini görüyoruz. En kısa zamanda kendisiyle görüşüp, bu soruna kalıcı bir çözüm üretme açısından elimizden gelen desteği vermeye bizler hazırız. Bu konuyu belediye başkanımız ile görüşmek istiyorum. Çünkü daha evvel belirttiğim üzere başkanımıza bu konuyla ilgili eksik, hatalı, yanlış bilgiler veriliyor. Başkanımızla bir araya geldiğimizde bunların hepsini değerlendireceğiz” dedi.

“BULGAR MÜŞTERİ SAYISI TEKRAR ARTTI” Sınır kapılarındaki yoğunluğun azalmasıyla pazardaki Bulgar müşteri sayısının tekrar arttığını söyleyen Atkoşan; “Bulgar müşterin pazara olan ilgisi artarak devam ediyor. Bu hafta yine en yoğun haftalarımızdan birisi. Pazara çok güzel bir ilgileri var. Güzel de bir alışveriş var, yoğunluk var. İleride bunun böyle sürmesini de bekliyoruz. Çünkü gurbetçilerden dolayı uzun bir dönem Bulgar müşterilerimiz Edirne'ye gelemedi. Şimdi yaklaşık üç haftadan beri kapılardaki yoğunluk sona ermesiyle birlikte pazara olan ilgileri artarak devam ediyor. Ulus pazarı eski günlerine, yoğun günlerine geri döndü. Bu hem Ulus pazarı için önemli. Hem Edirne'nin kent ekonomisi için, çarşısı için, diğer sektörde çalışan yerleşik esnaf için de son derece önemli. Bunu biz böyle değerlendiriyoruz” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK