Edirne’de “2. El Akşam Pazarı” Kuruldu

Edirne’de ikinci el eşya mağazası sahibi Serap Sevinç, mağazanın önünde akşam pazarı kurdu. Vatandaşlar stantlarda eşyalarını sergileyerek satma olanağı bulurken Sevinç, bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2025 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2025 00:15

Edirne’de ikinci el eşya mağazası sahibi Serap Sevinç, mağazasının önünde düzenlediği “2. El Akşam Pazarı” etkinliğiyle vatandaşlara hem eşyalarını değerlendirme hem de gelir elde etme fırsatı sundu.

Kentte ikinci el eşyaya olan ilginin artmasıyla birlikte Sevinç, akşam saatlerinde mağazasının önünde stantlar kurarak farklı bir etkinliğe imza attı. Vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ya da fazlalık olan eşyalarını stantlara getirerek satışa çıkardı. Giysiden ev eşyasına, kitaplardan süs eşyalarına kadar çok sayıda ürün uygun fiyatlarla alıcı buldu.

Etkinliğe katılanlar, kendi ürünlerini sergileyerek satış yapmanın keyifli ve kazançlı olduğunu belirtti. Alışveriş yapmak için pazara gelen birçok kişi ise uygun fiyatlar ve çeşitliliğin ilgilerini çektiğini ifade etti.

Serap Sevinç, amaçlarının hem geri dönüşüme katkı sağlamak hem de mahalle kültürünü canlandırmak olduğunu söyledi. Etkinliğin gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirten Sevinç, “Vatandaşlar ellerindeki kullanılabilir durumdaki ürünleri satarak hem evlerinde yer açıyor hem de bütçelerine katkıda bulunuyor. Bu tür etkinlikleri belirli aralıklarla tekrarlamayı planlıyoruz” dedi.

Sevinç, ilerleyen dönemde 2. El Akşam Pazarı’nı daha geniş katılımla düzenleyerek geleneksel hale getirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

HİLAL PEKER