Edirne'de 30 Ağustos Fener Alayı Coşkusu

Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, coşkulu bir fener alayı yürüyüşüyle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2025 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2025 21:41

Edirne'de bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı Fener Alayı, Şükrüpaşa İlkokulu önünden başladı. Yürüyüşte, meşaleler ve Türk bayraklarıyla donatılan kortej, Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Fener alayının ardından, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Atatürk Anıtı önünde kalabalığa hitap etti. Konuşmasında birlik, dayanışma ve Cumhuriyet vurgusu öne çıktı.

Başkan Akın, “Geleceğimizi birlikte koruma irademizi göstermek için buradayız. Biz Edirne’de yaşıyoruz; Selimiye’nin gölgesinde, Saray İçi’nin kıyısında, Karagac’ın yol anasında bağımsızlığın izini taşıyoruz” dedi.

Edirne'nin sadece tarihiyle değil, bugünkü çok kültürlü yapısıyla da bir medeniyetler mozaiği olduğunu vurgulayan Akın, “Farklı inançlardan, farklı kültürlerden insanlarla barış içinde yaşadığımız bu şehirde hepimiz Edirne’yiz. Ayrımız gayrımız yok. Birlikte yenilmeyiz, birlikte Türkiye’yiz” ifadelerini kullandı.

Göreve başladıkları günden bu yana umudu büyütmek için çalıştıklarını söyleyen Akın, “Bugün gururla söylüyorum ki Edirne’nin umudu filizlendi. Şehrimizin her köşesinde ortak akıl ve dayanışmayla büyüyen bir umut var. Ve biliyorum ki daha nice işi yine hep birlikte yapacağız” dedi.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU