Edirne’de Asayiş Ekipleri Şehrin Huzuru İçin Sahada

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde araçlarda arama yapılırken, vatandaşlara da GBT kontrolü yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2026 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2026 15:30

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri, kentin huzur ve güvenliğinin tesisi çerçevesinde mahalle bazlı geniş kapsamlı denetim gerçekleştirdi. Kentin özellikle Yıldırım Hacı Sarraf, Yıldırım Beyazıt ve Yeniimaret mahallelerinde yoğunlaşan uygulamalarda, şüpheli araç ve şahıslar üzerinde sıkı kontroller yapıldı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen denetimler çerçevesinde, mahalle giriş - çıkışları ile stratejik noktalarda kontrol noktaları oluşturuldu. Ekipler, durdurulan araçları didik didik ararken, sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamalarını gerçekleştirdi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerde, olası suç unsurlarına karşı titiz bir inceleme yürütüldü. Emniyet yetkilileri, kentin genel huzurunu bozmaya yönelik girişimlerin önlenmesi amacıyla bu tarz mahalle bazlı şok denetimlerin kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

ŞENER URFA