Edirne Emek Pazarı Eski Günlerine Geri Döndü

Edirne’de her Pazar günü kurulan Emek Pazarı, son haftaların en yoğun gününü yaşıyor. Esnaflardan Firdevs Koyunoğlu ve Hüseyin Akbulut, pazarın yaz mevsimi sonrası eski, yoğun günlerine geri döndüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2025 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2025 11:10

Edirne’de her pazar günü kurulan Emek Pazarı, son haftaların en yoğun günlerinden birini yaşadı. Kent merkezinde vatandaşların el emeği ürünlerini sergileyip satış yaptığı pazar, yaz mevsiminin ardından yeniden kalabalık günlerine kavuştu.

Tezgahlarda el işi örgülerden takılara, ev yapımı yiyeceklerden süs eşyalarına kadar birçok ürünün yer aldığı Emek Pazarı, hem alışveriş yapmak isteyen vatandaşların, hem de üreten kadınların buluşma noktası oldu.

“HAVALAR SERİNLEYİNCE İNSANLAR DAHA ÇOK UĞRAMAYA BAŞLADI”

Pazar esnaflarından Firdevs Koyunoğlu, yaz mevsiminde sıcak hava nedeniyle vatandaşların pazara ilgisinin azaldığını ancak son haftalarda hareketliliğin arttığını belirterek; “Yazın sıcağında gelen giden az oluyordu, şimdi havalar serinleyince insanlar daha çok uğramaya başladı. Eski günlerdeki kalabalık yeniden oluştu” dedi.

“ÖZELLİKLE SON HAFTALARDA YOĞUNLUK ARTTI”

Pazar esnafı Hüseyin Akbulut ise pazarın sadece satış yeri değil, aynı zamanda sosyalleşme alanı olduğuna dikkat çekti. Akbulut; “Burada hem ürünlerimizi satıyoruz, hem de insanlarla kaynaşıyoruz. Özellikle son haftalarda yoğunluk arttı. Bu da bizleri memnun ediyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği Emek Pazarı’nın önümüzdeki haftalarda daha da hareketlenmesi bekleniyor.

HİLAL PEKER