Edirne Pazarında Lahana Bolluğu Fiyatı Düşürdü

Edirne'de soğuk havaların başlaması ile birlikte artan lahana hasadı sezon başında 100 lira olan fiyatı 30 lira seviyesine kadar düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2025 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2025 16:25

Edirne’de her pazartesi kurulan meyve-sebze pazarında beyaz lahana bolluğu yaşanıyor. Edirne'de her pazartesi günü kurulan meyve-sebze pazarı yoğun bir gün geçiriyor. Ekim ayında başlayan hasadın bereketli geçmesiyle birlikte fiyatlarda dikkat çekici bir düşüş meydana geldi.

Sezon başında 100 liradan tezgâhlara çıkan beyaz lahana, artan ürün miktarıyla birlikte şu günlerde 30 liraya kadar geriledi. Soğuyan havaların etkisiyle lezzeti artan lahana hem fiyat düşüşü hem de bolluğu nedeniyle vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

Pazarın en gözde ürünlerinden biri olan beyaz lahana, boyutlarına göre 30 ile 60 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU