
Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Payitahttan Payitahta Edirne” programı, 17 Mayıs 2025 tarihinde Edirne Lisesi’nde başladı. Program, İstanbul’dan gelen öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen atölyelerle verimli ve etkileşimli bir eğitim atmosferi sundu. Programda konuşan Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, iki şehir arasında öğretmen ve öğrenci değişimine dayalı yeni bir kararın alındığını duyurdu. Bu karar kapsamında İstanbul ve Edirne’de görev yapan öğretmenler, önümüzdeki dönemde farklı şehirlerde düzenlenecek etkinlik ve atölyeler aracılığıyla düzenli olarak ve öğrenciler bir araya gelecek.
Yılmaz gerçekleştirilen program ile birlikte edinilen deneyimin çok verimli olduğunu belirtirken, “Bugün burada elde ettiğimiz deneyim, bizlere gösterdi ki bu tür buluşmalar çok verimli ve ilham verici. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürümüzle yaptığımız değerlendirmeler neticesinde, öğretmenlerimizin karşılıklı olarak farklı şehirlerde misafir edilmesi ve birlikte etkinlikler yapılması yönünde karar aldık” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, bu yeni iş birliği modelinin hem mesleki gelişim açısından hem de şehirlerarası kültürel bağların güçlenmesi bakımından önemli olduğuna dikkat çekti:
“Bu küçük gibi görünen etkinliğin çok daha büyük sonuçları olacağına inanıyorum. Edirne ve İstanbul arasındaki bu öğretmen hareketliliği, karşılıklı öğrenmenin ve dayanışmanın en güzel örneğini oluşturacaktır.”
Konuşmasında ayrıca programın mimarı İstanbul İl Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’e ve katkı sunan tüm öğretmenlere teşekkür eden Yılmaz, bu sürecin yalnızca bir başlangıç olduğunu ve daha büyük adımların yolda olduğunu belirtti. Program sonunda, öğretmenlerden gelen olumlu geri bildirimlerle birlikte, bu iş birliğinin sürekliliğinin sağlanması yönünde ortak irade beyan edildi. MEHMET EFECAN HIDIROĞLU