Edirneli LGS Birincisi: “Ailem Baskı Yapmayınca Çok Rahatladım”

Liselere giriş sınavı (LGS) sonuçları geçen hafta açıklanmasıyla Edirne’den de 4 öğrenci tam puan alarak birinci oldu. Edirneli birincilerden Filiz Okulları öğrencisi Görkem Giresun, başarılı olmasında, ailesinin ders çalışma konusunda hiç baskı yapmamasının kendisini çok rahatlatmasına bağladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2025 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2025 14:03

Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla Edirne’den 4 öğrencinin tam puan alarak birinci olduğu görüldü. Edirneli birincilerden Görkem Giresun’a okulu, gösterdiği başarı sonrası hediye takdim etti.

Hediye takdiminde konuşan Görkem, başarısında ailesinin sürekli ders çalışma konusunda baskı yapmamasının etkili olduğunu söyledi. Baskı görmeyince çok rahat ve planlı bir çalışma ortamı bulduğunu söyleyen Görkem Giresun; “Çalışmamı çok çok soru çözmek üzerine kurmadım. Derste dinlediğim konuyu anlayarak, tekrar ederek ilerledim. Sonrasında az ama öz soru çözerek ilerledim. Birinci olmak güzel bir duygu. İstanbul Erkek Lisesi’ni istiyorum. Bu süreçte ailem bana sürekli ders çalışmam konusunda hiç baskı yapmadı. Kötü yaptığım denemeler de hiç baskı yapmadılar. Bu beni çok olumlu yönde etkiledi. Gelecekte cerrah olmak istiyorum” dedi.

“BU BAŞARIYI GELECEK YILLARDA DA SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”

Bu yıl LGS’de okullarının gösterdiği başarıyı gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini belirten Filiz Okulları Ortaokulu Müdürü Melih Güngörmez; “Okulumuzdan güzel bir başarı çıkmasından mutluyuz, gururluyuz. Okulumuzun öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, eğitim kadromuzun böyle kaliteli olması bu sonucu ortaya çıkardı. Aynı zamanda öğrencilerimizin çoğunun Görkem gibi yüksek derecede başarı göstermesi bizi ayrı bir mutlu etti. Filiz Okulları olarak ilerleyen yıllarda da yüksek başarılı öğrencileri eğitmeye, böyle başarılı yerlere getirmeye gayret göstereceğiz” diye konuştu.

“TUŞLU TELEFON KULLANMA İSTEĞİ GÖRKEM’DEN GELDİ”

Görkem’in çalışmalarında genelde onu rahatlatıcı konular üzerine yoğunlaştıklarını, telefon kısıtlamasını da Görkem’in kendi isteğiyle yaptıklarını söyleyen anne Mağfiret Giresun; “Görkem’in başarısıyla gurur duyuyoruz. Çok güzel bir duygu herkesin yaşamasını dilerim. Görkem’i çalışmalarında baskı yapmadan yönlendirmeye çalıştık. Yeri geldi bunaldığını hissettiğimiz anda film izledik, aile içerisinde onu motive edecek, rahatlatacak etkinlikler yaptık. Evet telefon kısıtlamasını getirdik ama o da Görkem’in isteğiyle yapıldı. Ben telefonumu bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum, siz alın telefonumu bana tuşlu telefon verin dedi. Görkem’in hayali cerrah olmak ve bizim de görevimiz bundan sonra hayallerine yürümesine yardımcı olmak, onu desteklemek. Ben anne olarak kızımla ilgilenirken babası da dışarıda çalışarak bize olanak sağladı. Bu tek kişilik değil, komple bir başarı. Kızım ilkokuldan bu yana burada. Kapıdaki güvenlikten başlayarak idarecilerimize kadar hepsinin emeği vardır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK