Edirneli Telefoncudan 5G Tüyoları

Edirne’de telefonculuk yapan Abdurrahman Karsan, 1 Nisan 2026 tarihi itibarıyla hayata geçirilmesi planlanan 5G teknolojisiyle ilgili vatandaşların merak ettiği konulara açıklık getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2026 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2026 11:15

Edirne’de cep telefonu işi yapan Abdurrahman Karsan, 5G desteklemeyen telefonlarda herhangi bir çekim ya da kullanım sorunu yaşanmayacağını söyledi.

Yeni nesil 5G teknolojisinin daha yüksek hız sunduğunu belirten Karsan, mevcut 4.5G uyumlu cihazların kullanılmaya devam edilebileceğini vurguladı. Karsan “Vatandaşlarımızın elindeki telefonlar bir anda işlevsiz hale gelmeyecek. İnternet erişiminde herhangi bir kesinti ya da çekim problemi yaşanmayacak” dedi.

“FARK SADECE HIZDA HİSSEDİLECEK”

5G desteklemeyen cihazlarda yaşanacak tek farkın hız olacağını ifade eden Karsan, “Bu telefonlar internete bağlanmaya devam edecek ancak 5G’nin sunduğu yüksek hızdan yararlanamayacak. Yani kullanımda bir sorun yok, sadece performans farkı olacak” diye konuştu.

“4.5G KULLANICILARINDA İNTERNET SORUNU OLMAYACAK”

Bu farkın özellikle yoğun internet kullanan kesimler tarafından hissedileceğini dile getiren Karsan, “Online oyun oynayanlar ve içerik üreticileri için hız önemli. Daha akıcı ve hızlı bir deneyim isteyenlerin 5G destekli cihazlara geçmesi daha avantajlı ancak günlük kullanım açısından mevcut telefonlar yeterli olacak. Sosyal medya, mesajlaşma ve genel internet kullanımı için 4.5G cihazlar rahatlıkla kullanılmaya devam edebilir” ifadelerini kullandı.

MERT ERİŞKİN