‎EYBAL'dan 45 Yıllık Pilav Geleneği

‎Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi (EYBAL) tarafından düzenlenen “45. Kuruluş Yılı Geleneksel Pilav Günü” etkinliği mezunları, öğrencileri ve öğretmenleri bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2026 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2026 15:39

‎Edirne'de bugün 1. Murat Anadolu Lisesi ile ortak kullanılan binada Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi pilav günü etkinliğini gerçekleştirdi.

‎Programda konuşan Okul Müdürü Tolga Ersoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

‎Pilav günlerinin yalnızca bir buluşma olmadığını belirten Ersoy, “Okulumuzun çatısı altında kurulan arkadaşlıkların, paylaşılan gençlik yıllarının değerini bugün bir kez daha hissediyoruz. Her mezunumuz bu okulun yaşayan bir hatırasıdır. Sizler farklı şehirlerde, farklı ülkelerde yaşamınıza devam ediyor olabilirsiniz ancak hepinizin ortak bir yuvası var; Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi” dedi.

‎Eğitim kurumlarının sadece bilgi verilen yerler olmadığını ifade eden Ersoy, bu tür etkinliklerin birlik, beraberlik ve vefa duygularını güçlendirdiğini söyledi. Mezunların başarı hikâyelerinin mevcut öğrencilere ilham verdiğini belirten Ersoy, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

‎Etkinlikte konuşan mezun öğrencilerden İdil Simay Yavuz ise okulun mezunlar için ortak bir yuva olduğunu belirterek, “Burada geçirdiğimiz zamanlar, arkadaşlıklar ve anılar hepimizin içinde yaşamaya devam ediyor. Umarım her zaman pilav günlerinde yeniden bir araya gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

‎45 yıllık gelenek kapsamında düzenlenen etkinlikte mezunlar eski günleri yad ederken öğrenciler ve öğretmenler de samimi bir ortamda bir araya geldi.

‎MEHMET EFECAN HIDIROĞLU