Geleneksel Tarifler Günümüze Taşınacak

Edirne’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında ince akıtma (Cıllık) tanıtım ve tadımı yapıldı. Tanıtımda, Geleneksel Türk Mutfağı yemeklerinden olan cıllıkın, Edirne sarayında av etleriyle yapıldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2025 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2025 15:33

Edirne’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında ince akıtma (Cıllık) tanıtımı ve tadımı gerçekleştirildi. Edirne Sarayı’ndan çıkma olduğu belirtilen, Rumeli yöresine ait geleneksel Türk yemeklerinden olan cıllıkın, sarayda av etleriyle yapıldığı belirtildi.

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Bölümü öğrencilerin hazırladığı cıllıkın tanıtımında konuşan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk; “Türk mutfağı haftasında unutulmaya yüz tutmuş bu tarifleri günümüz sofralarına taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK