
Edirne'nin Havsa ilçesinde Havsa Belediyesi ve Havsa Romanlar Derneği tarafından düzenlenen Hıdırellez programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Havsa Belediyesi Yazlık Düğün Salonu önünde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programa; Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Havsa Romanlar Dernek Başkanı Ahmet Arıç, Havsa Belediyesi önceki dönem Başkanı Ali Topanlık, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Hıdırellez’in birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Bugün burada, bu güzel geleneği hep birlikte yaşatmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Şimdi dileklerimizi tutalım, ateşimizin üzerinden atlayalım. Diliyorum ki tuttuğunuz tüm dilekler kabul olsun; sevdiklerinize, ailenize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirsin” dedi.
Konuşmaların ardından Edirne Belediyesi Roman Dans Ekibi sahne aldı. Renkli kıyafetleriyle alanı dolduran ekip, seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.
Renkli gösterilerin ardından alanda kurulan dilek ağacına Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden ve vatandaşlar dileklerini astı.
Program kapsamında alanda yakılan Hıdırellez ateşi, etkinliğe katılan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Geleneklere uygun olarak ateşin üzerinden atlayan katılımcılar, dilek tutarak Hıdırellez coşkusunu yaşadı.
Program, İzmirli Deniz ve Elmas’ın sahne performansıyla devam ederken; vatandaşlar müzik eşliğinde eğlenerek Hıdırellez coşkusunu doyasıya yaşadı.
MERT ERİŞKİN