Komşu Bulgaristan’da Seçim Günü

Bulgaristan’da bugün gerçekleştirilen erken genel seçimler nedeniyle Edirne ve Trakya genelinde yaşayan çifte vatandaşlar sandık başına gitti.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2026 07:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2026 07:33

Bulgaristan’da son 5 yıldır süregelen siyasi istikrarsızlığa son vermek amacıyla gidilen erken genel seçimler için oy verme işlemi sabahın ilk ışıklarıyla başladı.

Türkiye genelinde kurulan 27 sandıktan 5’i, Trakya bölgesindeki seçmenleri ağırlıyor. 14 siyasi parti ve 10 koalisyonun parlamentodaki 240 sandalye için yarıştığı seçimler çerçevesinde, Bulgaristan’daki siyasi kördüğümü çözmek isteyen çifte vatandaşlar demokratik haklarını kullanmak üzere sandıklara akın etti.

TRAKYA GENELİNDE 5 SANDIK KURULDU

Edirne’de yaşayan çifte vatandaşlar, sabah saat 07.00 itibarıyla Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu’na gelerek oylarını kullanmaya başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden oy verme işlemleri sadece Edirne ile sınırlı kalmadı; Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi ile Tekirdağ’ın Ergene ve Çorlu ilçelerinde kurulan toplam 5 sandıkta da büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

OY VERME SÜRESİ UZAYABİLİR

Demokratik katılım faaliyetleri çerçevesinde yürütülen oy verme işlemi normal şartlarda saat 20.00’de sona erecek. Ancak sandık başında bekleyen seçmenlerin bulunması durumunda, bu sürenin saat 21.00’e kadar uzatılabileceği bildirildi.

ŞENER URFA