Mandalina Edirne Pazarı'ndaki Yerini Aldı

‎Edirne'deki Pazartesi Pazarı'nda satsuma mandalinalar tezgâhlarda 50 ile 80 lira arasında satışa sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2025 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2025 17:16

‎Edirne’de her hafta kurulan geleneksel Pazartesi Pazarı bu hafta da yoğun geçti. Yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte kışa hazırlık alışverişleri hız kazanırken, yılın ilk mandalinaları da tezgahlarda yerini aldı.

‎Erken hasat edilen Satsuma cinsi mandalinalar, pazarda 50 ile 80 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Mevsimin ilk narenciye ürünlerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, mandalinanın sofralara dönüşünden memnun.

‎KIŞLIK ALIŞVERİŞ HIZLANDI

‎Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte pazarda hareketlilik arttı. Vatandaşlar, kışlık erzak alışverişlerini tamamlama telaşıyla Pazartesi Pazarı'na akın etti. Fiyatların diğer dönemlere kıyasla daha uygun olduğunu söyleyen pazarcılar, yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Kışa hazırlık yapan vatandaşların tezgahlara ilgisi dikkat çekti. Çantalarını mevsimlik sebzelerle ve meyvelerle dolduran Edirneliler, hem ürün çeşitliliğinden, hem de fiyatlardan memnun kaldıklarını ifade etti.

‎MEHMET EFECAN HIDIROĞLU