
Edirne Valisi Yunus Sezer, Muhtarlar Günü dolayısıyla Karaağaç’ta bulunan Polis Bahçesi’nde muhtarlar ve kurum müdürleriyle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Sezer, muhtarların devlet ile vatandaş arasındaki en önemli köprülerden biri olduğunu vurguladı.
“Muhtarlarımız sadece devleti temsil eden kişiler değil, aynı zamanda mahalle ve köylerinde kanaat önderidir” diyen Sezer, “Nerede bir garip, hasta ya da sorun yaşayan vatandaş varsa, ilk çalınacak kapı muhtarlarımızın kapısıdır. Edirne genelinde hem mahalle hem de köy muhtarlarımız görevlerini hakkıyla yerine getiriyor. Eksiklerimiz olabilir ama muhtarlarımızın gayretini, mahalleleri ve köyleri için gösterdikleri çabayı görmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Sezer, köy ve mahalle muhtarlarıyla düzenli olarak toplantılar yaptıklarını, vatandaşların taleplerinin bu toplantılarda dile getirilip titizlikle takip edildiğini belirtti. “Görevler geçicidir ancak üzerinde yaşadığımız topraklar kalıcıdır” diyen Sezer, bu topraklara hizmet etmenin en büyük onur olduğunu söyledi.
Vali Sezer konuşmasında, Edirne’nin turizm, tarım ve altyapı alanlarında önemli potansiyele sahip olduğuna da dikkat çekti: “İlimizde çok güzel hizmetler yapılıyor. Ancak bulunduğumuz yer yetmez, daha yüksek liglerde oynamamız gerekiyor. Hem turizmde hem tarımda hem de altyapıda çok daha iyi konumda olmalıyız. Bunun için daha çok çalışmalı, dedikoduyla değil, hizmetle meşgul olmalıyız.”
Vali Sezer konuşmasını, “Allah hepimize görevimizi alnımızın akıyla tamamlamayı ve milletimizin gönlünde hoş bir seda bırakmayı nasip etsin” sözleriyle tamamladı.
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara çok önem verdiğini ve muhtarların şartlarının daha iyi hale getirilmesi için çalıştığını vurguladı.
MEHMET EFECAN HIDIROĞLU