
Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlek Köyü’nde düzenlenen törene; Edirne İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, emniyet müdür yardımcıları, şehit aileleri ve çok sayıda polis ekibi katıldı. Her şehidin anısına dikilen ağaçlara ilk can suları emniyet teşkilatı ve şehit yakınları tarafından verildi.
Törende bir konuşma gerçekleştiren Edirne İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, şehitlerin emanetine sahip çıkmanın kendileri için kutsal bir görev olduğunu belirtti. Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan Ayhan, "Kahraman şehitlerimizin isimleri bu ormanda, bu fidanlarla birlikte kök salıp sonsuza dek yaşayacak. Onların aziz hatıraları her zaman yolumuzu aydınlatan rehberimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.
Anlamlı etkinlik çerçevesinde, dikilen ağaçlara şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu levhalar asıldı. Şehit ailelerinin de katılımıyla gerçekleşen program, ağaç dikiminin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
ŞENER URFA