
Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “Trakya Çocuk Festivali” renkli etkinliklerle başladı. Festival programı, Sanatın Yedi Rengi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aylin Gürbüz’ün açılış konuşmasıyla start aldı.
Program kapsamında Ayşe Naz Duran’ın piyano dinletisi ile Çiçek Bale Dans Okulu’nun dans gösterileri izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Festivalde ayrıca “Çocuk ve Festival” temalı resim sergisi ile “Fotoğraflarda Biz” adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Festivalde düzenlenen atölye çalışmaları da yoğun ilgi gördü. Çocuklar; Yeşim Fazıloğlu ve Sanem Polat ile felsefe atölyesine katılırken, Seyide Aydemir ile resim, Gülşah Aksoy ile mandala, Gizem Ödemiş ile masal ve Mehtap Cömert ile suluboya atölyelerinde hem öğrendi hem eğlendi.
Açılışta konuşan dernek başkanı Prof. Dr. Aylin Gürbüz, festivalin büyük bir heyecanla başladığını belirterek, çocukların etkinliklerde mutlu olmasının kendileri için en büyük kazanım olduğunu ifade etti. Gürbüz, gün boyu sürecek atölye ve etkinliklerle çocukların sanatla iç içe vakit geçirmeye devam edeceğini söyledi.
Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin gün boyunca devam edeceği bildirildi.
MEHMET EFECAN HIDIROĞLU