"Vali Hanım" Edirne'de İzleyiciyle Buluştu

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın valisi olarak tarihe geçen Lale Aytaman’ın yaşamını ve başarılarını konu alan "Vali Hanım" belgeseli, Edirne’de izleyiciyle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2026 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2026 17:32

Yapımcılığını Özlem Özdemir’in, yönetmenliğini ise Gülay Ayyıldız Yiğitcan’ın üstlendiği belgesel, Türk kadınının yönetimdeki gücünü ve Aytaman’ın görev süresi boyunca imza attığı projeleri beyaz perdeye taşıyor. Belgesel gösterimi, yerel yönetimler ve kadın hakları konusundaki farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin de destek verdiği etkinlik, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda seyircinin katıldığı etkinlik büyük beğeni topladı.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, “Kadın siyasetçi olmak hiç kolay değil. Mücadeleden asla yılmadan tüm engelleri aşarak hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Aytaman da konuşmasında bugün hayatının en güzel günlerinden birini yaşadığını söyledi. Bu belgeseldeki amacının gençlere örnek olmak istediğini vurgulayan Aytaman, hiçbir zaman pes etmediğine değindi.

ŞENER URFA