1 Mayıs’ta Meydanlar Doldu, Yevmiyeli İşçiler İse Çalıştı

Türkiye genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları yapılırken, günlük yevmiye ile çalışan bazı inşaat işçileri ise evlerine ekmek götürebilmek için mesai yaptı. Edirne’de çalışan işçiler, geçim sıkıntısı nedeniyle bayram günü de iş başında olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2026 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2026 15:14

İnşaat işçilerinden biri, 1 Mayıs’ta çalışmak zorunda olduklarını belirterek, "İşçiyiz, emekçiyiz. Başka söyleyecek bir şey yok. Çalışmasak başka çaremiz yok. Devamlı çalışmak lazım" dedi.

Bir başka işçi ise meydanlara gitme imkanlarının olmadığını ifade ederek, "Biz maaşlı ya da sendikalı çalışanlar gibi değiliz. Bizim bayramımız iş olduğu gün. Yeter ki iş olsun, ekmek olsun" sözleriyle yaşadıkları zorluğu anlattı.

İşçilerden Zafer isimli vatandaş da günlük kazançla geçindiklerini belirterek, "Bugün çalışmadık mı açız. Çocuğumuz bizden bir şey istediğinde cebimizde para olmayınca çok kötü oluyoruz. Bu yüzden çalışmamız gerekiyor" diye konuştu. 1 Mayıs’ta birçok kişi meydanlarda hak ararken, yevmiyeli çalışan işçiler ise yaşam mücadelesi için inşaatlarda mesai yaptı.