
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku ve Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Kemal Öztürk ile birlikte Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Radoslava Kafedzhiyzka’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, iki komşu ve dost ülke arasında gelişen ilişkiler ile Süleymanpaşa’nın turistik ve ticari potansiyelinin artırılmasına yönelik yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.
Başkan Nallar, bu yıl 59’uncusu düzenlenen Kiraz Festivali’nde rekor sayıda Bulgar turistin kenti ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Festivalimizde iki milyondan fazla yerli ve yabancı ziyaretçiyi şehrimizde ağırladık. Bulgaristan’dan gelen turistlerin konaklamalı olarak festivalimize katılması bizi çok memnun etti. Bu karşılıklı etkileşimin artarak sürmesini arzu ediyoruz” dedi.
Ziyaretin son derece verimli geçtiğini belirten Nallar, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Radoslava Kafedzhiyzka’ya misafirperverliği için teşekkür ederek, “Kendisini en kısa sürede Süleymanpaşa’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız” ifadelerini kullandı.