Belgin İba’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın mensuplarının demokrasinin gelişmesinde ve halkın doğru bilgiye ulaşmasındaki hayati rolüne dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2025 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2025 18:43

Mesajında, basında sansürün kaldırılmasının 117. yıl dönümüne vurgu yapan İba, “Gazetecilerimiz, savaşta, afette, kriz anlarında dahi sahadan çekinmeden haber ileten, milletin hakikatle buluşmasını sağlayan cefakâr neferlerdir. En zor koşullarda, mesai mefhumu gözetmeden, doğruyu arayıp aktaran basın mensuplarımız; aynı zamanda halkın vicdanını da yansıtır.” ifadelerini kullandı.

Basının yalnızca bilgi aktarımı yapan bir mecra olmadığını belirten İba, basının aynı zamanda toplumsal sorumluluk taşıyan güçlü bir kurum olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle Edirne’mizde görev yapan yerel basın kuruluşlarımız; şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine kıymetli katkılar sunmakta, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışmaktadır.” dedi.

Tarafsız ve ilkeli haberciliğin demokrasinin teminatı olduğuna işaret eden Belgin İba, “Basınımızın gösterdiği özveri, milletimizin doğru bilgiye ulaşmasında olduğu kadar milli iradenin korunmasında da belirleyici olmuştur. Bu vesileyle tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sağlık, başarı ve kolaylıklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ