
Çorlu Belediyesi, afet yönetimi konusundaki kurumsal kapasitesini güçlendirmek amacıyla uluslararası bir eğitim programında yer aldı. Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığıyla yürütülen Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Yenilikçi Yeniden Yapılanma Eğitimi”, Japonya’da düzenlendi.
Programa Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE) adına Afet İşleri Müdürü Veli Şimşek katıldı. Şimşek’in, Trakya bölgesinden eğitime katılan tek temsilci olduğu belirtildi.
Eğitim süresince Kumamoto Depremi’nin ardından yürütülen yeniden inşa süreci, Kahramanmaraş için hazırlanan yenilikçi yeniden yapılanma planı, ulusal dirençlilik stratejileri, bölgesel afet önleme çalışmaları, kurumlar arası iş birliği ve afet yönetiminde kullanılan dijital teknolojiler üzerine kapsamlı bilgi ve deneyim paylaşımı gerçekleştirildi.
Çorlu Belediyesi, eğitimden elde edilen kazanımların kentte afetlere hazırlık, müdahale ve iyileştirme süreçlerine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Yetkililer, uluslararası iş birliğinin afet yönetimi kapasitesini artırmada kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.
HABER MERKEZİ