
Özen, esnafların üzerindeki dolaylı ve doğrudan vergi yüklerinin, adaletsiz denetimlerin ve özellikle kayıt dışı online satışların kontrolsüzlüğünün rekabet koşullarını esnaf aleyhine çevirdiğini ifade etti.
Yaz aylarında Edirne’de ekonomik hareketliliğin azalacağına da dikkat çeken Özen, “Üniversite öğrencilerinin memleketlerine dönmesi ve halkın tatil bölgelerine gitmesiyle şehir ekonomik olarak durağan bir sürece girecek. Zaten büyük bir krizin içinde olan esnaf ve sanatkarları daha da zorlu günler bekliyor” dedi.
Özen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar çalışan, devletine yük olmadan istihdam yaratan esnafların emeği görmezden gelinmemelidir. Vergi gelirlerini artırmak adına sabahtan akşama kadar adisyon sayarak yapılan denetimler, esnafın hem moralini bozuyor hem de onurunu zedeliyor.”
Özellikle kayıt dışı online satışlara dikkat çeken Harun Özen, “Sosyal medya üzerinden faaliyet gösteren kayıt dışı satış sayfaları, kayıtlı esnafı rekabet edemez duruma getiriyor. Bu durum hem haksız rekabet doğuruyor hem de enflasyonla mücadeleye zarar veriyor. Esnafın denetlendiği titizlikle bu mecraların da denetlenmesini istiyoruz” diye konuştu.
Harun Özen, yetkililere seslenerek “Esnaf ve sanatkar boğulmak üzere, nefes almamıza izin verin” çağrısında bulundu.
HABER MERKEZİ