Keşan’ın İlk Belediye Başkanı Raşit Efendi Vefatının 97. Yılında Anıldı

Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan ve kentin ilk belediye başkanı olan Merhum Müftü Raşit Efendi, vefatının 97. yıl dönümünde düzenlenen programla rahmet ve minnetle yad edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2026 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2026 15:32

Anma programı, adını gururla taşıyan Raşit Efendi İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Programa öğrenciler, öğretmenler ve Raşit Efendi’nin ailesi katıldı. Düzenlenen etkinlikte, Raşit Efendi’nin Keşan’ın kurtuluş sürecindeki mücadelesi, cesareti ve halkına verdiği umut bir kez daha hatırlatıldı.

Keşan Belediyesi tarafından yapılan değerlendirmede, bu toprakların özgürlüğü için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahramanların anılmasının yalnızca bir vefa örneği değil, aynı zamanda gelecek nesillere bırakılan emanete sahip çıkma sorumluluğu olduğu vurgulandı. O gün gösterilen direnişin, bugün bağımsızlık bilinci ve onurlu bir miras olarak yaşatıldığı ifade edildi.

Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür edilirken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanın ve Keşan’ın kurtuluşu uğruna canlarını feda eden aziz şehitler ile Merhum Müftü Raşit Efendi saygı, rahmet ve şükranla anıldı.

HABER MERKEZİ