Tekirdağ’da Deprem Simülasyon Tırı Vatandaşlarla Buluşuyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara deprem bilinci kazandırmak amacıyla başlattığı eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan Deprem Simülasyon Tırı, il genelindeki tüm ilçelerde vatandaşlarla buluşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2025 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2025 17:05

Uzman ekipler eşliğinde verilen eğitimlerde, vatandaşlara deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak aktarılıyor. Eğitimlere katılanlar, simülasyon tırında gerçeğe yakın sarsıntı deneyimi yaşayarak, afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini birebir öğrenme fırsatı buluyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, deprem bilincinin artırılması ve vatandaşların olası afetlere hazırlıklı olması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

HABER MERKEZİ