Tekirdağ'da Su Kesintileri Sonrası Fahiş Fiyat Denetimi

Tekirdağ Valiliği, son günlerde il genelinde yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşların temel ihtiyaçlara erişiminde yaşanan aksaklıkları yakından takip ettiklerini açıkladı. Bu süreçte bazı satıcılar tarafından içme suyu ve diğer temel tüketim ürünlerinde fahiş fiyat artışları ve stokçuluk yapıldığına dair iddiaların yerel basında yer aldığı, bu iddiaların Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ihbar olarak değerlendirildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2025 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2025 09:11

Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında il genelindeki market, bayii ve satış noktalarında kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde;

Satış fiyatlarındaki değişimler, raf ve kasa fiyatı uyuşmazlıkları, stok durumu ve tedarik zinciri belgeleri detaylı şekilde incelendi.

Ayrıca, haksız fiyat artışı şüphesi taşıyan ürünlerle ilgili tespitler kayıt altına alındı. Bu kapsamda, Süleymanpaşa ilçesinde 30 Temmuz 2025 tarihinde 16 ulusal market ve su satışı yapan firmada 42 ürün denetlendi. Söz konusu firmalardan son 3 aya ait alış faturaları ve satış bilgilerini iletmeleri için 7 gün süre verildi.

Yapılacak incelemeler sonucunda fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmalar, Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na sevk edilecek.

2025 yılı Temmuz ayında Tekirdağ genelinde 241 firmada 4.417 ürün denetlendiği, yılın ilk 6 ayında ise 1.134 firmada 18.966 ürünün denetimden geçirildiği açıklandı.

Valilik, denetimlerin yaygın ve yoğun şekilde devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşların şüpheli durumlarla karşılaştığında ALO 175 Tüketici Danışma Hattı veya Haksız Fiyat Artışı Bildirimi Mobil Uygulaması üzerinden bildirimde bulunabileceklerini hatırlattı.

HABER MERKEZİ