Tekirdağ’da Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli Toplantıları Sürüyor

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Cuma Buluşmaları” kapsamında üreticilerle bir araya gelerek üretim planlaması, destekleme modeli ve tarımsal uygulamalar hakkında bilgilendirme yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2026 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2026 09:51

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli Cuma Buluşmaları” kapsamında üreticilerle bir araya gelinmeye devam ediliyor.

81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan bilgilendirme toplantıları çerçevesinde Tekirdağ’da da 11 ilçeye bağlı mahallelerde üreticilerle buluşmalar gerçekleştiriliyor. Sahada görev yapan teknik personeller, üreticilerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek tarım politikalarının çiftçi görüşleri doğrultusunda şekillendirilmesine katkı sağlıyor.

Toplantılarda üreticilere; üretim planlaması ve tarımsal desteklemeler, yeni üretim modelleri, iklim değişikliğiyle mücadele, verimli üretim teknikleri, sürdürülebilir tarım uygulamaları, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, tarım sigortaları ve tarımsal alanlarda yangın önlemleri hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca üreticilerin soruları da yanıtlanıyor.

Müdürlük yetkilileri, çiftçilerin yanında olduklarını vurgulayarak çalışmaların sahada kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.