
Ziyaret sırasında, Tekirdağ Valiliği Roman Koordinatörü Süleyman Karatepe, Roman Saha Koordinatörleri ve Roman Dernek Başkanları da yer aldı.
Ziyaretin başında, Vali Soytürk, Göksel Fil ve beraberindekilerle bir süre sohbet etti ve Dünya Romanlar Günü etkinlikleri hakkında bilgi aldı. Vali Soytürk, yaptığı konuşmada, Roman vatandaşların sorunlarının çözülmesine hız verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Roman kültürünün korunup yaşatılması adına önemli adımlar atılmasının önemine değindi.
"Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik birçok proje ve çalışmayı hayata geçirdik ve bundan sonra da bu projeleri sürdürmeye devam edeceğiz" diyen Vali Soytürk, Tekirdağ’da yaşayan Roman vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına çeşitli projelerin devam ettiğini belirtti.
Vali Soytürk, Roman kültürünün zenginliğine ve toplumda oluşturdukları renkli rolüne dikkat çekerek, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutladı.
HABER MERKEZİ