
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Uluslararası Toplumsal Araştırmalar Bilim Derneği bünyesinde düzenlenen Osmanlıca Atölyesine katıldı. Atölye, Süleymanpaşa Sanat ve Tasarım Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Bilim Derneği Genel Sekreteri ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ökkeş Narinç tarafından yürütülen atölyede, katılımcı öğrencilerle birlikte Osmanlıca metin analizi ve okuma çalışmaları yapıldı.
Programa, Vali Soytürk’ün yanı sıra Dernek Başkanı Dr. Tuncay Murat Atal, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaya, dernek yönetim kurulu üyeleri, ilde görev yapan öğretmenler ve kurum temsilcileri katıldı. Etkinlikte, Osmanlıca’nın tarihsel önemi ve kültürel mirasın korunmasındaki rolü vurgulandı.
HABER MERKEZİ