Edirne’nin tarihi ve turistik bakımdan önemli yerlerinden birisi olan Selimiye Arastası’nda esnaf iş potansiyelinin oldukça düşmesinden dertli.

İş potansiyelinin düşmesinde Selimiye Camii tadilatının devam etmesi ve özellikle tur otobüslerinin durduğu otoparkın kapatılması olduğunu belirten Edirne Selimiye Cami Arasta Çarşısı Derneği Başkanı Adem Bayrak “Selimiye Camii’nin tadilatı tamamlanamadı, çok uzadı. Cami içerisinde bulunan çini boyamaları uzun sürebilir ama çevre düzenlemeleri de çok uzadı. Hala çimlendirme ve düzenleme işlemleri bitmedi. Bu konuda yeterli personelle çalışmadıklarını, çok az sayıda personelin çalıştığını görüyoruz. Çarşımızın ortasındaki camiye çıkan iki kapı da kapandı. Çevre düzenlemesi tamamlanırsa en azından bu kapılar açılır ve gelen turistler çarşımıza uğrar. Müşterilerimiz çarşımıza gelmez oldu. Nereden girilir? Nereye geçilir? Bunları aramak bulmaz zor geliyor ve turistler buradan uzaklaşıyor” dedi.

Arasta Çarşısı esnafı olarak öncelikle otoparkı geri istediklerini Belirten Bayrak “Önceki dönem belediye başkanı oradan otoparkı kaldırarak küçük ofisler kurdu. Turist otobüsleri buraya gelemeyince de çarşımıza uğrayamaz oldular. Yıkılan Gazi İlkokulu’nun arsası otopark olarak kullanıma açıldı. Fakat turizm şirketleri orayı tercih etmiyor. Tercih etmeme sebebi de büyük araçların sokakların kenarlarına park eden araçlardan dolayı yolları kullanamıyorlar. Eski otoparkımız tekrar hizmete açılırsa Selimiye Camii ziyaretine gelen turistler sayesinde çarşı esnafımızın da iş potansiyeli eskiye döner, şimdiki bu darboğazdan kurtuluruz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK