Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bugün Bir Kutlama Günü Değil, Farkındalık Günüdür”

CHP Havsa Kadın Kolları Başkanı Gülhan Memiş, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesi için toplumsal farkındalık çağrısında bulundu. Memiş, bugünün bir kutlama günü değil, farkındalık günü olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 16:57
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Bugün Bir Kutlama Günü Değil, Farkındalık Günüdür”

Cumhuriyet Halk Partisi Havsa Kadın Kolları Başkanlığı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. CHP Havsa İl Binası'nda gerçekleştirilen açıklamaya; CHP Havsa Kadın Kolları Başkanı Gülhan Memiş’in yanı sıra, CHP Havsa Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Fevziye Çoban, Ayten Karandere, Selcen Şen, Kadriye Karandere ve Burcu Öztürk katıldı.

CHP Havsa Kadın Kolları Başkanı Gülhan Memiş, kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın, erken yaşta evliliğin ve eğitimsiz bırakılmanın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, çocukların potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini belirten Memiş, ayrıca 6284 sayılı kanunun geri getirilmesi gerektiğini ifade etti.

“GÜÇLÜ VE ÖZGÜR OLMAYAN BİR TOPLUMUN, GÜÇLÜ VE ÖZGÜR OLMASI DÜŞÜNÜLEMEZ”

Toplumun kız çocuklarının yetişmesi ile geliştiğini vurgulayan Memiş, “Dünya kız çocukları günü, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve kız çocuklarının çocuk haklarından eşit ve tam olarak yararlanması amacı ile ilan edilmiş olup bu kapsamda birleşmiş milletler tarafından her yıl 11 ekimde tüm dünya ülkelerinin dikkati, kız çocuklarının sorunlarına çekilmeye çalışılmaktadır. Bugün biliyoruz ki bir kutlama günü değil bir farkındalık günüdür. Ülkemizde kız çocuklarına yapılan ayrımcılığın uğradıkları şiddettin çocuk yaştaki evliliklerin önlenme günüdür. Bugün dünya kız çocuk gününde, kız çocuklarımızın özgürce büyümesi ile dünyayı değiştirme gücüne sahip olduğunu hatırlatmak isteriz. Eğitim hakkı ve eşit fırsatlarla büyüyen her bir kız çocuğu gelecekte özgüvenli bireyler yetiştirecek ve o bireyleri dünyaya getirecek olanlardır. Her kız çocuğu yarının doktoru, öğretmeni, milletvekili, mühendisi, olacak, bir ailenin annesi olacak olduğu unutulmamalıdır. Toplum kız çocuklarının yetişmesi ile şekilleniyor gelişiyor ve büyüyor. Kadınları güçlü ve özgür olmayan bir toplumun, güçlü ve özgür olması düşünülemez” dedi.

“6284 SAYILI KANUNU GERİ İSTİYORUZ”

Memiş, “Sadece bugün değil her gün çocuklarımızın içindeki güce onların düşünce ve hayallerine kulak verelim basma kalıp düşüncelerden uzaklaşın, kurtulun ve değişime inanın onlara gururla bakın. Yönetimlerde kadınların sayısını ve gücünü artırmak için kız çocuklarımızı okutun farklı imkânlar değil eşit imkânlarla karma eğitimde kız çocuklarımızı destekleyin. Kız çocukların bugün eğitimde yarın iş hayatında olması için farkındalık gerekli ne yazık ki. Ülkemizin refahı için bugün derhal atılmasını beklediğimiz adımlar var: Her şeyden önce tüm çocuklara ve özellikle kız çocuklarına laik ve bilimsel temele dayalı kaliteli bir eğitim verilmesini karma eğitimden ödün verilmemesini istiyoruz. Genç kuşakların fırsat ve cinsiyet eşitliği ilkesini sahiplenerek büyümesi, eğitim ve profesyonel hayatlarında kadınlara ve kız çocuklarına potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri eşit fırsatlar tanınabilmesi için, toplumsal cinsiyet eşitliğinin müfredata girmesini talep ediyoruz. Kız çocuklarının okullaşma oranını düşüren 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin acilen kaldırılmasını, kesintisiz temel eğitime geçilmesini istiyoruz. Çocuk evliliklerinin önlenmesi için her türlü yasa, yaptırımı talep ediyoruz. Kız çocukların ihmal ve istismardan korunması için kararlı devlet politikaları uygulanmasını bekliyoruz. 6284 sayılı kanun ev içi şiddette maruz kalan kadınların şiddetten uzaklaştırılabilmesini sağlayan tedbir kanunudur. Kanunun temeli İstanbul sözleşmesidir. 6284 sayılı kanuna karşı olmak kadınların çocukların şiddet korunmasına ve güvenli bir şekilde hayat a devam etmesine karşı olmaktır. Etkili uygulanması halinde şiddette uğrayan herkesi yaşatır. 6284 sayılı kanunu geri istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.