Edirne’nin Meriç ilçesindeki 30 öğrencinin birer eserinden oluşan “Köklerden Göklere; Kırmızı Bir Destan” adlı sergi Edirne’deki Devecihan Kültür Merkezi’ndeki sergi salonunda açıldı.
Meriç Kaymakamlığı’nın desteğiyle Meriç İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından oluşturulan sergide gelincik çiçekleri konu olarak ele alınıyor. Sergi bir gün açık kalacak.

Meriç İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kader Üstün sergiyle ilgili olarak “Çeşitli okullardan 30 öğrencimiz sergiye katılıyor. Sergimizin ismi ‘Köklerden Göklere; Kırmızı Bir Destan.’ Gelincik simgesel çiçeğimiz. Çünkü gelincik ekilemeyen, evcilleştirilemeyen bir çiçek, tıpkı Türk milleti gibi. Kırmızı çünkü kırmızı bir destan ve Türk bayrağının rengi kırmızı. Özellikle kırmızıyı vurgulamak istedik. Gelincik de tıpkı Türk bayrağı gibi kırmızı ve her yerde açtığı için” dedi.
ŞENER ŞENTÜRK
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK