Edirne Belediyesi, çocukların kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sunmak amacıyla ücretsiz bir tiyatro etkinliğini daha çocuklarla buluşturuyor. Cumhur Kocaoğlu’nun yazıp yönettiği, Ünal Yeter ve Kahraman Sivri’nin rol aldığı “Okumaz Yazmaz Krallığı” adlı çocuk oyunu, 25 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Kitap okumanın önemini eğlenceli ve öğretici bir anlatımla ele alan oyun, tüm çocuklar için ücretsiz olarak izlenebilecek. Etkinliğin davetiyeleri, 19 Ocak Pazartesi gününden itibaren Atatürk Kültür Merkezi girişindeki danışmadan ve Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nden temin edilebilecek.
Zekasoft Çocuk Tiyatrosu tarafından hazırlanan, DİSLEV ve ASG Araştırma ve Yönlendirme Merkezi katkılarıyla sahnelenecek oyunla çocukların hayal dünyalarının zenginleştirilmesi ve kitap sevgisinin küçük yaşlarda kazandırılması hedefleniyor.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Edirne’de sanata ulaşamayan tek bir çocuğun kalmamasını istediklerini belirterek, çocukların tatil dönemlerinde hem eğlenip hem öğrenebilecekleri bu etkinliği ücretsiz olarak sunduklarını ifade etti. Başkan Gencan, tüm çocukları Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek bu masalsı oyunu izlemeye davet etti.
HABER MERKEZİ
Kaynak: Haber Merkezi