Bulgaristan'ın para birimi Leva'nın Türk Lirası karşısında değer kazanmasıyla birlikte, Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş merkezi haline gelen Edirne'de ekonomik hareketlilik yaşanıyordu. Özellikle Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'na gelen Bulgaristan vatandaşları, Cuma gecesi kentte konaklayıp Cumartesi günleri de alışverişlerini sürdürüyordu.
Edirne esnafına can suyu olan Bulgar akını, son haftalarda yerini sessizliğe bıraktı. Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin Türkiye'ye gelirken Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uzun araç kuyrukları oluşturması nedeniyle sırada beklemek istemeyen Bulgarlar, Edirne'ye gelmekten vazgeçti.

Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş için tercih ettiği Bostan Pazarı mevkii de bu sessizlikten nasibini alan yerlerin başında geliyor. Bulgaristan vatandaşına odaklı işletme hayatı sürdüren bölge esnafı, ekonomik olarak zor günler yaşadıklarının altını çizdi. Gümrüklerde Bulgaristan vatandaşları için ek peron açılması çağrısında bulunan esnaf, eğer Bulgaristan vatandaşlarına kolaylık sağlanmazsa esnafı çok zor günlerin beklediğini vurguladı.
ŞENER URFA
Kaynak: ŞENER URFA