Hava Durumu

Edirne İkinci El Araç Piyasasında Durgunluk Sürüyor

İkinci el araç piyasası ÖTV miktarlarında yapılan yeni düzenleme ile kısa bir süre için hareketlense de tekrar durağanlaştı. Edirneli oto galeri sahibi Gürkan Saka, banka kredi faizlerinin düşmediği sürece piyasadaki bu durgunluğun süreceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2025 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2025 16:00
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne İkinci El Araç Piyasasında Durgunluk Sürüyor

Geçtiğimiz ay araçlar için, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) fiyatlarındaki düzenleme, ikinci el araç piyasasında kısa süreli hareketlenmeye sebep oldu. Yaşanan bu hareketlenme çok kısa sürerek piyasa tekrar durağan hale döndü.

Edirneli oto galeri işletmecisi Gürkan Saka, vatandaşın önceliğinin mevcut ekonomik şartlardan dolayı geçim derdi olduğunu belirterek, piyasanın hareketlenmesi için banka kredi faizlerinin düşmesi gerektiğini söyledi.

“BANKA KREDİLERİ DÜŞMEZSE PİYASADAKİ DURGUNLUK SÜRER”

Motosikletlerde uygulanan kredi kartına taksit imkanının araçlar için uygulanmadığını, bunun da alım imkanını düşürdüğünü ifade eden Saka; “ÖTV düzenlemesi haberlere yansıdığı zaman bir hareketlilik yaşandı. Fiyatlarda 20-30 bin lira civarında bir artış oldu. Şu anda ÖTV kaynaklı herhangi bir artış yok. Fiyatlarla ilgili buna benzer bir söylenti çıktığı zamanlarda piyasada ufak bir hareketlenme oluyor ama sonra tekrar stabil duruma düşüyor. İkinci el otomobil piyasasının hareketlenmesi bankaların faiz oranlarını düşürmesine bağlı. Faiz oranları düşmediği sürece vatandaş mevcut şartlarda araba için bir gelir yaratamıyor. Şu an vatandaş geçim derdinde olduğu için araba almak veya değiştirmek için para ayıramıyor. Banka kredi faizleri makul seviyede olsa piyasanın hareketleneceğini düşünüyorum. Ayrıca kredi kartına da motosikletlerde uygulanan taksit imkanı otomobil için uygulanmıyor. Taksitlendirmek için ekstra faiz uygulanıyor ve bunu da alıcıya ekstra bir fiyat yüklenmesi olarak yansıyor. Eğer kredi kartlarına motosikletlerde uygulanan taksit imkanı araç alımında uygulansa bu da vatandaşa eksik kalan miktarını karttan çektirmesi açısından kolaylık sağlar ve piyasaya hareketlilik gelir diye düşünüyorum” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.